Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın sosyal paylaşım platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasından iki hafta sonra gelen satış kararının nedeni açıklanmadı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan bildirimlere göre son satışla birlikte Musk'ın Nisan'dan bu yana elden çıkardığı Tesla hisselerinin değeri 20 milyar dolara yaklaştı.

Nisan başında 3 milyar dolarlık Twitter hissesi satın aldığını açıklayan Musk, aynı ay 8,5 milyar dolarlık, Ağustos'ta da 7 milyar dolarlık Tesla hissesi satmıştı.

Musk'ın CEO'su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri bu yıl içinde yüzde 50'den fazla değer kaybetti.

Bu düşüş büyük oranda Ağustos'ta Tesla hisse senedi sahiplerinin bire üç hisse bölünmesi kararına onay vermesinden kaynaklandı.

Bu arada Tesla, direksiyonlardaki bir sorun nedeniyle ABD'de 40 binden fazla aracı geri çağırdı.

Şirketin açıklamasına göre, araçların yollarda çukura girdikten sonra direksiyon sisteminin arızalanabileceği belirtildi.

ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi, bu durumda sürücülerin direksiyon hakimiyeti için özellikle düşük hızlarda daha fazla çaba sarf etmesi gerekeceği, bunun da kaza riskini artırabileceğini belirtti.

Tesla sorunun çözümü bir yazılım güncellemesi yaptı.

Şirket bu sorundan kaynaklanan ölüm ya da yaralanma olayı bildirilmediğini duyurdu.

İşten çıkarmalar

Elon Musk, geçen ay Twitter'ı satın aldıktan sonra sosyal medya şirketinin 7 bin 500 çalışanın yaklaşık yarısının işine son vermişti.

Musk, Twitter'ın günde dört milyon dolar zarar ettiğine dikkat çekerek bu kararı savunmuş ve 'Başka çare kalmamıştı" demişti.

Elon Musk, şirketin reklam gelirlerinin düşmesini aktivist grupların reklam verenler üzerinde baskı kurmasına bağlamıştı. (BBC TÜRKÇE)