Göreve geldiğinden bu yana Rusya-Ukrayna savaşında “etkisiz kaldığı” ve “yanlış söylemlerde” bulunduğu gerekçesiyle eleştirilen Alman bakanın, dağınık bir saçla, bakımsız bir şekilde arkasında yılbaşını kutlayan Almanların havai fişek attığı bir sırada Ukrayna savaşıyla ilgili içeriği fazla anlaşılmayan görüntülü mesajı muhalefet ve basın tarafından “patavatsız ve münasebetsiz” olarak yorumlandı.

Alman basını ve muhalefet, Sosyal Demokrat bakanın, yaklaşık bir dakika süren ve zor duyulan “saçma ve anlamsız” bulunan yılbaşı mesajını eleştirirken, istifa çağrılarını yineledi.

“Avrupa'nın ortasında bir savaş sürüyor, bundan pek çok özel izlenim edinebildim" diyen Alman bakan, Rus işgaline atıfta bulunurken, “ilginç ve ürkütücü insanlarla gerçekleştirdiğini” söylediği çok sayıda toplantıyı" anımsattıktan sonra, “bunun için sana çok teşekkür ediyorum." diyerek mesajı sonlandırıyor.

Medyadan istifa çağrısı
Berlin’de çıkan Tagesspiegel gazetesi, anlamsız ve saçma bulduğu bakanın konuşmasından sonra Başbakanı Olaf Scholz’ın artık Christine Lambrecht’ı görevden alma zamanının gelip geçtiği yorumunda bulundu. (EURONEWS TÜRKÇE)