Bugün İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Moskova'ya gerçekleştireceği ziyaretin iptal edildiği belirtildi.

"SURİYE'DEKİ GELİŞMELER DURUMU DEĞİŞTİRDİ"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Johnson'ın şu ifadeleri kullandığı aktarıldı: "Suriye'deki gelişmeler durumu önemli ölçüde değiştirdi. Önceliğim siyasi süreç ve ateşkes için koordine halinde uluslararası bir destek için 10-11 Nisan'da ABD ve diğer G7 üyeleriyle temaslara devam etmek. Benzer görüşte olduğumuz partnerlerimizle görüşme ayarlamak için çalışmalarıma devam ediyor olacağım."

"ABD DIŞİŞLERİ BAKANI'YLA GÖRÜŞTÜM"

Açıklamada Johnson'ın ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'la detaylı bir şekilde görüştüğünü ve Tillerson'ın Moskova ziyareti sırasında Batı'nın Suriye konusundaki koordine haldeki mesajlarını Rusya'ya aktaracağını ifade ettiği belirtildi.

YENİ TARİH BELİRLENMEDİ

İngiltere'nin Rusya Büyükelçiliği'nden Sputnik'e konuşan bir kaynak da Rusya Dışişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili bilgi verildiğini ve yeni bir ziyaret için bir tarih belirlenmediğini aktardı.

GERGİN DAKİKALAR YAŞANMIŞTI

ABD'nin Esed rejimini bombalamasının ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda iki ülke temsilcileri arasında gergin dakikalar yaşanmıştı.


İKİ ÜLKE TEMSİLCİSİ BİRBİRİNE GİRMİŞTİ

Bombardıman sonrasında acil toplanan BMGK'da İngiltere temsilcisi, Rusya'nın Esed'e karşı tavır almasını gerektiğini söyleyerek aksi takdirde Suriye rejimine tek taraflı tavır alacaklarını belirtmişti.

Rusya temsilcisi ise BMGK'da İngiltere temsilcisine dönerek kendisiyle bir daha bu üslupla konuşmamasını söylemişti.


Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed konusunda saplantılı olduğunu iddia etmişti.