Kamerun, 2022 Dünya Kupası’na Brezilya’yı 1-0 yenerek veda ederken eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar takımına galibiyeti getirdi. Kupa başlamadan önce iddialı açıklamalarda bulunan ve her maçta gol atacağını söyleyen golcü oyuncu, Sırbistan’ın ardından Brezilya filelerini de havalandırdı.

Maça ilk 11’de takım kaptanı olarak başlayan Vincent Aboubakar, 90+2’de Mbekeli’nin sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahasında çok iyi kafa vuruşu yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.



Kaleci Ederson’u çaresiz bırakan Aboubakar golden sonra kornere direğine koşarak gol sevincini takım arkadaşlarıyla kutlamaya giderken formasını çıkardı. 81. dakikada ilk sarı kartını gören Kamerun forveti 90+3’te ise formasını çıkardığı için ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

ZIDANE’DAN SONRA İLKİ YAŞATTI

Vincent Aboubakar, Dünya Kupası tarihinde Zinedine Zidane’dan sonra gol attığı maçta kırmızı kart gören ilk futbolcu oldu. Fransız yıldız Zinedine Zidane, İtalya’nın penaltılarla Fransa’yı mağlup edip kupayı kazandığı 2006 Dünya Kupası finalinde, Marco Materazzi'ye kafa atarak kırmızı kart görmüştü.

KAMERUN ÜÇÜNCÜ OLDU

Kamerun grubu 4 puanla üçüncü sırada tamamladı. Brezilya ise, İsviçre ile birlikte 6 puana sahip olmasına rağmen +2 averaja sahip olduğu için lider şekilde Son 16'ya yükseldi. Brezilya bir üst turda Güney Kore ile eşleşirken, İsviçre'nin rakibi Portekiz oldu. (SÖZCÜ)