Chelsea ara transfer döneminde hız kesmiyor.

Premier Lig ekibi son olarak Lyon forması giyen Malo Gusto'yu renklerine bağlayarak ara transfer döneminde 7. oyuncuyu kadrosuna katmış oldu.

Chelsea Kulübünden yapılan açıklamaya göre, Fransa 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda da forma giyen Gusto ile 2029-2030 sezonu sonuna kadar geçerli sözleşme imzalandı.

Olimpik Lyon Kulübünün açıklamasında ise 19 yaşındaki futbolcunun bonservis bedelinin ek ödemelerle 35 milyon euroyu bulacağı belirtildi.

Gusto, bu sezon tamamlanıncaya kadar altyapısından yetiştiği Olimpik Lyon'da kalacak.

Chelsea şu ana kadar Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile, Andrey Santos, Noni Madueke ve David Datro Fofana, Joao Felix'i kadrosuna kattı.

Londra ekibi, bu transferler için kasasından yaklaşık 145 milyon euro ödeme yaparken oyuncularla uzun süreli sözleşmeler imzaladı.

Chelsea, Mykhaylo Mudryk'le 8.5, David Datro Fofana'yla 7, Benoit Badiashile'yle ise 7.5 yılık kontratlar yaptı. Mavilerin yeni transferleriyle uzun süreli kontratlar imzalamasının nedeninin ise Finansal Fair Play'e takılmamak ve bonservis bedellerinin bütçedeki yükünü azaltmak olduğu belirtildi. (NTV SPOR)