CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün akşam geç saatlerde İngiltere’nin başkenti Londra’ya geldi.

Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Ankara’dan 17.50 sıralarında İstanbul’a gelen Kılıçdaroğlu, İstanbul Havalimanı VIP Salonu’nda bir süre dinlendikten sonra yine Türk Hava Yolları’nın TK1983 sefer sayılı uçağıyla Londra'ya uçtu.

Kemal Kılıçdaroğlu geziye ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye hızla nefes aldırmak ve içinde bulunduğumuz bu derin krizden çıkmak için kendi özgücümüzün yanı sıra ‘temiz’ yabancı yatırıma ihtiyaç var. Dünyadaki güçlü teknolojik yatırımcıları ve fonları Türkiye’nin potansiyeliyle buluşturmak amacıyla bu akşam Londra’ya gidiyorum. Temiz para gelirse kirli para gider. Bu para hem halka iner, hem işsizliği bitirir, hem uyuşturucuyu sokaklarımızdan söküp atar. Sürüklendiğimiz kriz girdabının tek çözümü budur: Temiz yatırım, güçlü üretim. Bay Kemal’in Türkiye için çok büyük planları var, kasım sonunu bekleyin” ifadelerini kullandı.

Beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Parti Meclisi Üyesi Yunus Emre ve CHP Genel Sekreter, Selin Sayek Böke’nin yanı sıra en genç milletvekili ünvanına sahip olan Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ve CHP Denizli Gençlik Kolları’ndan Gamze Kaya da olacak.

Gezinin ilk gününde fon kuruluşları ile görüşülecek.

CHP ekibinden yapılan açıklamada, görüşme yapılacak kurumların talebi nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun temaslarının büyük bölümünün basına kapalı olacağı belirtildi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 02 KASIM 2022 LONDRA PROGRAMI

– Entrepreneur First ile Toplantı(Saat: 12.00 / TSİ: 15.00)
– The Creator Fund ile Toplantı(Saat: 13.30 / TSİ: 16.30)
– Creative UK ile Toplantısı(Saat: 15.00 / TSİ: 18.00)
– The Alan Turing Institute ile Toplantı(Saat: 16.30 / TSİ: 19.30) (EUROVİZYON)