Ghislaine Maxwell, Aralık ayındaki duruşmada 1994-2004 yılları arasında Epstein tarafından istismar edilen dört kadın için aracılık yaptığına dair altı suçlamanın beşinden suçlu bulunmuştu.

Karara dair yapılan açıklamada, "Jüri, Maxwell'i akla gelebilecek en kötü suçlardan biri olan çocukların cinsel istismarını kolaylaştırmak ve bunlara katılmaktan dolayı suçlu buldu" ifadelerine yer verilmişti.

Jeffrey Epstein, hakim karşısına çıkarılmayı beklediği cezaevinde 2019 yılında hücresinde ölü bulunmuştu. Ölümü resmi kayıtlara intihar olarak geçti.

Bugünkü duruşmaya hapishane kıyafetleri içinde katılan Maxwell sadece ceza öncesi raporu okuduğunu ve raporu hukuk ekibiyle tartıştığını doğrulamak için konuştu.

Ransome, "Ghislaine hapishanede ölmeli çünkü son 17 yıldır cehennemi yaşıyorum. Liz Stein insan ticaretine maruz kaldığında 10 yaşındaydım. Bu seks ticareti çetesi bu kadar uzun süredir devam ediyor. Ve ciddiye alınmamız için hayatta kalanlardan birinin öne çıkması yeterliydi; bu kadar zor olmamalıydı."

Duruşma sırasında, mahremiyetlerini korumak için mahkemede yalnızca adları veya takma adlarıyla tanımlanan dört kadın, Epstein'ın Florida, New York, New Mexico ve Virgin Adaları'ndaki evlerinde küçük yaşta tacizine uğradıklarını anlattı.

Maxwell'in onları nasıl ikna ettiğini, onları hediyelerle ve Epstein'ın parasını ve bağlantılarını onlara yardım etmek için nasıl kullanabileceğine dair vaatlerle istismar ettiğini anlattılar.

Maxwell'in avukatları, müvekkillerini hapishanedeki olumlu davranışlarına vurgu yaptılar. Onun diğer mahkumlara yoga öğretmeyi ve İngilizce dil bilgisinde yardım etmeyi önerdiğini söylediler.

Temmuz 2020'de tutuklanan Maxwell'in kefaletle serbest bırakılma başvurusu defalarca reddedildi. O zamandan beri Brooklyn'de tutulduğu Metropolitan Gözaltı Merkezi (MDC) hücresinde haşaratlardan ve lağım kokusundan şikayet ediyor. Şikayette bulunan avukatı Maxwell'in koşullarını "Kuzuların Sessizliği" filmindeki Hannibal Lecter'inkiyle karşılaştırmıştı.

Maxwell'in olası bir intihar girişimini önlemek için haftasonu boyunca gözlem altında tutulduğu belirtildi. Buna karşın avukatları intihara meyilli olmadığını savunuyor.

Epstein'ın suçları ilk olarak 2005'te medyada yer aldı ve 2008-2009'da Florida'da reşit olmayan bir çocuğu fuhuş için alıkoyma suçlamasıyla hapis yattı.

Ghislaine Maxwell kimdir?

Epstein'in bir dönem kız arkadaşı olan Maxwell, 1991'de ölen İngiliz medya baronu Robert Maxwell'in kızı.

Maxwell'in bağlantılarını kullanarak Epstein'ı Bill Clinton, ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in üçüncü çocuğu ve ikinci oğlu Prens Andrew gibi isimlerle tanıştırdığı belirtiliyor.

2 Temmuz 2020'de FBI tarafından New Hampshire eyaletindeki malikanesinde yakalanıp hakim karşısına çıkarılmak üzere New York'a gönderilen 59 yaşındaki Maxwell, Epstein hakkındaki cinsel istismar iddialarından haberi olmadığını öne sürüyor. (BBC TÜRKÇE)