1904-1989 arasında yaşayan İspanyol ressam, tarihin en meşhur isimlerinden biri. Dalí resim ve heykel alanında gelenekleri yıkarak kendi sanat dilini oluşturmasıyla tanındı.

Bilim insanları Salvador Dalí ve Thomas Edison'ın "yaratıcılık sırrını" çözdü

Sürrealist sanatçının en büyük özel koleksiyonlarından birine sahip olan Dalí Universe ve sanat eseri koleksiyonu platformu Artscapy, NFT'ler için güçlerini birleştirdi.

NFT'ler arasında Lady Godiva gibi 8 heykelin özgün çalışması var. Her bir NFT'den 9 bin 999 adet oluşturuldu. 25 sterlinden (yaklaşık 480 TL) satışa sunulan NFT'lere hem Dalí Universe hem de Artscapy'nin sitesinden erişmek mümkün.

Dalí Universe, NFT'ler sayesinde yeni koleksiyonculara ulaşmak ve sanatçının eserlerini satın almak isteyenlere yeni bir fırsat sunmak istediklerini bildirdi. Dalí Universe Başkanı Beniamino Levi, meşhur ressamın eserlerinin sanal aleme taşınmasından dolayı heyecanlı olduğunu söyledi.

Artscapy'nin kurucuları Alessandro ve Emilia De Stasio da Dalí'nin ilk NFT koleksiyonunu yayımlamaktan onur duyduklarını kaydetti:

Dalí'nin sanat mirasını korumaya ve çalışmalarını yeni kişilere ulaştırmaya kararlıyız.

NFT satışından elde edilen gelirin doğrudan Dalí Universe'e aktarılarak sanatçının eserlerinin korunması için kullanılması planlanıyor.

NFT NEDİR?

Açılımıyla "non-fungible token", Türkçede genellikle "değişimi mümkün olmayan para ya da çip" diye niteleniyor.

NFT'nin özgün ve biricik olması, taklit edilmesi ve kopyalanmasının önüne geçiyor. Bu nedenle dijital varlıkların ve sanat eserlerinin satışında sıklıkla kullanılıyor.

Twitter'daki bir paylaşım, bir sanat eseri ya da bir dijital oyundaki araç gereçler gibi çok farklı türden varlıkların NFT'si üretilip satışa sunulabiliyor.

Bunların sergilendiği ve açık artırmayla satılabildiği dijital pazarlar arasında OpenSea, Decentraland, Rarible ve Nifty Gateway gibi sanal platformlar yer alıyor. (INDEPENDENT TÜRKÇE)