Halil YETKİNLİOĞLU/ LONDRA

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Ramazan Ayı’nın ilk toplu iftar yemeği, İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Vakfı’nın ev sahipliğinde verildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, ramazan boyunca iftar sofrası kurulacağını belirtildi.

 

İlk iftara ilgi yoğun oldu. Aşçıbaşları Ali Uyan, Hanifi Yılmaz ve Gürhan Yılmaz’ın hazırladığı menüde; Çorba, dalyan köfte, pirinç pilavı, patates püresi, taze fasulye, barbunya, Amerikan salatası ve karpuz vardı. Yemek sonunda, Türk çayı içildi.

 

Süleymaniye Camii ve Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen toplu iftar törenine bayanlar dahil sayıları 200’ü aşkın katılım oldu. İftar yemeğine katılan bazı küçük çocuklar, anneleri yerine babaları ile iftar açmayı tercih etti. Bu yıl Ramazan ayının ilk iftar yemeğine katılan vatandaşlar, duaların okunmasının ardından iftar açmanın huzur ve keyfini yaşadı. İftar yemeği, camii hocası Mehmet Çaydere’nin sofra duası ile sona erdi.

 

 

HAYIRSEVER VATANDAŞLARIN KATKILARIYLA

Süleymaniye Camii ve Kültür Merkezi Genel Sekreteri Salih Boşça, kurumlarının ve hayırseverlerin katkılarıyla başlatılan iftar sofrası uygulamasının Ramazan ayı boyunca devam edeceğini söyledi. Boşça, konuşmasının devamında “11 ayın sultanı Ramazan, her zaman manevi bir atmosfer yaşatmaktadır bizlere. Yıllardan beri kesintisiz bir şekilde sürdürülen ve geleneksel hale gelen iftar sofrası uygulamasını, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bu Ramazanda da sürdürmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür toplu iftarlar birlik ve beraberlik duygularımızı daha da pekişmekte, evinde yalnız yaşayan, iş yerinden çıkarak iftar vaktinde evine ulaşamayan ve gerçekten ihtiyacı olan vatandaşları burada misafir ediyoruz. Dileyen tüm hayırsever kişi ve kuruluşlar iftar sofrası uygulamamıza katılabilir ve katkı sağlayabilir. Bu vesile ile Ramazan ayının milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesi dileğiyle hayırlı iftarlar diliyorum” dedi.