Buna göre yatırımcılar, Elon Musk'ın kripto para biriminin fiyatını manipüle etmek için Twitter'ı, sosyal medya fenomenlerini ve TV programlarını kullandığını iddia ediyor.

Tesla CEO'sunun ayrıca kripto para birimi Dogecoin'i manipüle ederek milyarlarca doları yönlendirdiği söyleniyor.

Son olarak ise yatırımcılar çarşamba gecesi Manhattan Federal Mahkemesine başvurarak Musk'ın Twitter gönderilerini, ücretli çevrimiçi etkileyicileri, 2021'de NBC'nin Saturday Night Live programına katılmasını ve diğer "tanıtım numaralarını" kendisinin veya Tesla'nın kontrol ettiği birkaç Dogecoin cüzdanı aracılığıyla masrafları kendilerine ait olmak üzere karlı bir şekilde ticaret yapmak için kullandığını söyledi.

Yatırımcılar, Musk'ın nisan ayında Twitter'ın mavi kuş logosunu Dogecoin'in shiba inu köpek logosuyla değiştirdikten sonra Dogecoin'in fiyatında yüzde 30'luk bir artışa yol açtıktan sonra, yaklaşık 124 milyon dolarlık Dogecoin satmasının da buna dahil olduğunu açıkladı.

Yatırımcılar, dünyanın en zengin insanı olan Musk'ı iki yılda Dogecoin'in fiyatını kasten yüzde 36 binden fazla artırmakla ve ardından düşmesine izin vermekle suçlarken, Musk ve Tesla'nın avukatı Alex Spiro ise yorum taleplerine yanıt vermedi.