Kuzey Kore'nin bu sabah gerçekleştirdiği iki yeni füze denemesi, Güney Kore askeri makamlarının açıklamasına göre ülkenin Kuzey Pyongyang eyaletinden ateşlendi. Japonya ile arasında yer alan sulara düşen füzelerle ilgili Japonya tarafı, balistik füze olduğu değerlendirilen füzelerin kendi münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü açıkladı.

KORONAVİRÜS SESSİZLİĞİ BOZULDU

ABD'nin Güney Kore Kuvvetler Komutanı Robert Abrams, daha önce yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin koronavirüs nedeniyle 30 gün süreyle askeri faaliyetlerini en aza indirdiğini açıklamış, askerlerin tecrit altına alındığını söylemişti. Kuzey Kore bugünkü füze denemesiyle sessizliğini bozmuş oldu. 

ÜLKEDE AÇIKLANAN KORONAVİRÜS VAKASI BULUNMUYOR

Geçtiğimiz günlerde ülkesindeki sağlık hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Kuzey Kore lideri Kim, koronavirüs salgınına değinmedi. 14 Mart 2020'de yayınlanan raporda ise Kuzey Kore'de herhangi bir koronavirüs (kovid-19) vakasının tespit edilmediği belirtildi.

YABANCILARA 1 AYLIK KARANTİNA

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili ülkenin attığı adımlardan biri, Kuzey Kore'de bulunan diplomat ve yabancıların bir ay karantina altına alınması oldu. Süre dolduktan sonra, karantinada kalan kişiler 2 Mart'ta ülkeden ayrıldı.