22 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde bir cisim tespit edildiğini duyurulmasının ardından, bir araştırma uçağının bölgede başka cisimler de tespit ettiği belirtildi.
Son gelişmeler, Avustralya'nın Perth kentinin yaklaşık 2 bin 500 kilometre güneyinde geniş bir bölgede çalışmayı sürdüren ekiplerin doğru iz üzerinde oldukları umudunu da canlandırdı.
Avustralya Deniz Güvenliği İdaresi'nde, arama kurtarma çalışmalarının koordinasyonundan sorumlu Mike Barton, Canberra'da gazetecilere yaptığı açıklamada, arama uçağının tespit ettiği ahşap cismin etrafında, ne olduğu anlaşılmayan başka cisimler de olduğunu, ancak bunların yakından incelenemediğini söyledi.
Cismin görüldüğü bölgeye gönderilen Yeni Zelanda'ya ait askeri uçağın olumlu bir sonuç elde edemediğini bildiren Barton, bugün aynı bölgeye yeniden gidileceğini kaydetti.
Genellikle gemicilikte kullanılan ahşap malzemelerden, uçaklara yüklenen kargo konteynerlerin yapımında da yararlanıldığı biliniyor.
Arama çalışmalarına ABD, Yeni Zelanda ve Avustralya uçaklarının yanı sıra Çin ve Japonya'dan uçakların da katılmaya hazırlandığı ifade ediliyor.