İskoçya’nın başkenti Edinburg’a başkonsolos olarak atanan Özgür Yavuzer, görevini devraldı. 

Konsolosluk olarak hedeflerinin vatandaşlarımızın karşılaşılan sorunların çözümüne yardımcı olmak olduğunu dile getiren Yavuzer, “Başkonsolosluğumuzun kapısı sizlere daima açık olacaktır” dedi.

Özgür Yavuzer, yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: 

"1 Ocak 2023 tarihinden itibaren atandığım Edinburg Başkonsolosluk görevini büyük bir gurur ve mutlulukla devralmış bulunuyorum. Bu vesileyle şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Başkonsolosluğumuz, her türlü konsolosluk hizmetini hızlı, güler yüzlü, etkin bir şekilde yerine getirmeyi şiar edinmiştir. Siz kıymetli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımcı olmak, hak ve menfaatlerini korumak, birlik ve beraberliğini teşvik etmek Başkonsolosluğumuzun öncelikli hedefleridir. Bu yönde yerel makam ve kuruluşlarla işbirliğimiz geliştirilerek devam ettirilecektir.

Keza, ülkemizin görev bölgemiz olan İskoçya ve Kuzey İrlanda’daki tanıtımına katkı sunmak, bu bölgelerdeki yerel makamlarla ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesini sağlamak Başkonsolosluğumuzun diğer faaliyetlerini teşkil edecektir.

Başkonsolosluğumuz sözkonusu görev ve sorumlulukları yerine getirirken Sizlerin de değerli görüş ve önerilerinin bu çalışmalarımıza olumlu katkı sağlayacağına ve yol göstereceğine inanıyorum. Başkonsolosluğumuzun kapısı sizlere daima açık olacaktır.

Başkonsolosluğumuzun ve Bakanlığımızın duyuru ve faaliyetlerini internet sayfamız Edinburg BK ve sosyal medya hesaplarımız (Facebookve Twitter) üzerinden takip edebileceğinizi, ayrıca konsolosluk hizmetlerimiz ve randevular hakkında https://www.konsolosluk.gov.tradresinden bilgi alabileceğinizi, keza mesai saatleri dışında acil durum telefonumuzdan Başkonsolosluğumuza ulaşabileceğinizi hatırlatmak isterim.

Bu vesileyle, hepinizi sevgi ve saygıyla bir kez daha selamlıyor, Siz kıymetli vatandaşlarımıza en iyi dileklerimi sunuyorum.”

ÖZGÜR YAVUZER KİMDİR?

Özgür Yavuzer, 1974 yılında Lefkoşa’da doğmuştur. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan Yavuzer, İspanya Diplomasi Akademisi’nin Uluslararası İlişkiler Master Programı’na 2009-2010 yılları arasında iştirak etmiştir.

1998 yılında Dışişleri Bakanlığı’na intisap eden Yavuzer Ankara’da Avrupa Birliği; Göç, İltica, Vize; Güney Asya ve Kültürel Diplomasi Genel Müdür Yardımcılıkları’nda, yurtdışında Aşkabat, Buenos Aires, Madrid ve Roma Büyükelçilikleri’nde görev yapmış, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Edinburg Başkonsolosu olarak atanmıştır.

Özgür Yavuzer İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca bilmektedir.