Milli Eğitim Bakanlığından Bakan Yardımcı Prof. Dr. Mustafa SAFRAN başkanlığındaki bir heyet bir takım ziyaret ve programlarda bulunmak için Londra’ya geldiler.  

Bu çerçevede İngiltere’de Türkiye’den yüksek öğrenim Master, doktora yapan öğrencilerle Yunus Emre kültür merkezinde bir toplantı yaptı.Panele, MEB Bakan Yardımcısi  Prof. Dr. Mustafa SAFRAN,  MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent ÇİFTÇİ, T.C. Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri  Hasan ÜNSAL Katıldılar.

Bakan yardımcısı profesör Dr.Mustafa safran öğrencilerle sohbet ederek karşılıklı bilgi alış verişi yaptılar. Öğrencilerin sorunları ile tek tek ilgilendi. Bakan konuşmasında “”Milli eğitim bakanlığı yurt dışına burslu gönderdiğimiz öğrencilerin eğitim sürecinde gerek eğitim sorunları gerek mali sorunları ile yakından ilgilenip çözmeye çalışıyoruz dedi .


Eğitimini bitiren öğrencilerimizin Türkiye’de kariyerlerini yaptıkları eğitim alanında devletin kurumlarında, gerek akademik düzeyde çalışmalarına yardımcı olacağız. dedi.
 Bakan konuşmasında önümüzdeki  gelecek yıllarda Amerika yerine  Avrupa’ya özellikle İngiltere’ye  daha çok öğrenci göndereceğiz  dedi.

Bakan yardımcısı safran öğrencilere eğitimlerini bitirip bir an önce Türkiye’ye geri dönmelerini tavsiye etti. Türkiye’de üniversitelerde ve devletin değişik kurumlarında  görevler beklediğini dile getirdi.

 
 Öğrenciler'de bakana sorunlarını ileterek,

İngiltere’de devletin verdiği bursları yeterli bulmadıklarını geçim sıkıntısı çekdiklerini belirttiler.
 Özellikle Londra’da eğitim gören öğrenciler ev kiralarının aşırı pahalı olduğundan şikayetçi oldular . Bazı evli çocuklu öğrencilerden Master.doktora  yapan çiftlerin geçim sıkıntısı çektiğini dile getirdiler .
 Bakan bu konuda çalışmalarını yaptıklarını, kısa sürede çözüme  kavuşturacaklarını dile getirdi.
Yurd dışında  eğitim gören erkek öğrenciler bedelli askerlikten yararlanmak istediler. Araştırmacı öğrencilere materyal için  ayrı bir fon verilmesi, Türkiye’ye seyahatlerinde Türk hava yollarından indirim beklediler.