İngiltere eğitim sistemi içerisinde üniversite öncesi yapılan ve sonuçları öğrencinin yüksek öğretime girmesinde katkı sağlayan Türkçe GCSE ve A Level sınavları ile ilgili önemli gelişme...

Birleşik Krallıkta Türkçe eğitim veren okulların çatı organizasyonu olan İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’nun sınav merkezi talebi onay aldı.

Londra başta olmak üzere farklı kentlerdeki Türk dili okullarında yapılan Türkçe GCSE ve A Level kursu sonrasında Pearson Edexel Sınav Kurumu tarafından düzenlenen sınava giriliyor.

Bu sınavlardan alınan sonuçlar üniversiteye giriş için büyük önem taşıyor ve gençlerin yüksek öğrenimlerini sürdürmesine katkı sağlıyor.

Öğrenciler bu sınavlara aynı zamanda birer sınav merkezi olan kendi anaakım okullarında girebiliyor. Ancak bazı okullların bu konuda yeterli duyarlılığı göstememesi bir çok gencin mağduriyetine yol açıyordu. Bu onayın ardından sınav merkezi bulamadıkları için zor durumda kalan öğrecilere bu hizmet Eğitim Konsorsiyumu tarafından verilebilecek.

İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Nuriye Mertcen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Türkçe kurs alan öğrenciler için önemli bir ajantaj oluşturacağına işaret etti.

Nuriye Mertcan’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Pearson Edexcel Sınav kurumu tarafından düzenlenen ve üniversiteye giriş için büyük önem taşıyan Türkçe GCSE ve Türkçe GCE A Level sınavları için gerekli resmî sınav merkezi başvurumuz kabul edilmiştir.

Böylelikle, Türk okullarımızda eğitimlerini devam ettiren çocuklarımız, bu önemli sınavları Eğitim Konsorsiyumunun merkezinde alabilecekler.

Eğitim Konsorsiyumu, sınav merkezi başvurusunu kendisi gibi bir vakıf olan National Resource Centre for Supplementary Education’la (NRCSE) ortak olarak yaptı. Merkezimizin başlıca amacı dil sınavlarına destektir.

Sınavlara en büyük engellerden biri, sınav merkezi bulmaktı. Bu karadan sonra, çocuklarımızın sınavlarını almaları için merkez aramaları gerekmeyecek ve sınava girecek olan öğrenci sayısı yükselecektir. Böylelikle, Türkçe GCSE ve GCE A Level sınavlarının da önümüzdeki yıllarda iptal edilme ihtimali azalmış olacaktır.

Sınav merkezimizin ismi: Community Language Examination Centre

Daha fazla bilgi ve kayıt için lütfen internet sitemizi takip edin.

https://turkegitimkonsorsiyumu.org.uk

Saygılarımla,

Nuriye Mertcan NPQH

Başkan”

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 17:36