İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hapis ve siyasi yasak kararının ardından Saraçhane’de vatandaşlara seslendi. 

"Bu şarkı burada bitmez" diyen Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:  

“Hangi çılgın zincir vurabilirmiş. Hiç kimse vuramaz. Bu akşam biriz, birlikteyiz. Yarın çoğalarak daha fazla bir arada olacağız.  Bu dava Türkiye'de adaletin kalmadığının ispatı. Bu dava, ülkeye adalet ve demokrasi gibi en ulvi değerleri getirmek istemeyen insanların yönettiği bir davadır. Hatta ‘devlet biziz, millet biziz, her şeyin sahibi biziz' diyen insanların, aymaz, utanmaz bir biçimde süreci etki altına alıp karar verdikleri bir davadır. Hukuku yok sayarak, millet iradesiyle kavga ederek, bu süreci bir avuç insanın istediği yörüngeye oturtmak isteyenlerin ortaya koyduğu iradeyi yöneten bir davadır. Keşke, bu dava bir hukuk davası olsaydı. Adalet önünde bir yargı süreci olsaydı… Aslında bu dava var olan süreçte bozuk düzen diye tarif edeceğimiz bir düzenin davasıdır.

İstanbul’da büyük bir irade ortaya koydunuz. İstanbul’da kocaman bir demokrasi tokadı attınız. Seçimi vermek istemediler. Söke söke aldınız. 6 Mayıs’ta, seçimi iptal ettiler. Tokadı misli misli attınız. Ama doymadılar.

‘Millet millet' diye yola çıkanlar bugün ‘millet biziz' diyorlar. ‘Devlet bizim' diyorlar. Ama sonuç alamayacaklar. Size bir şey söyleyeyim mi? Bu sabahki umudum 1 ise şu anki umudum 1000.

Bugün burada yaşatılan şey ülkemizin her yerinde insanlarımıza yaşatılabilir. Milletçe ayağa kalkacağız. Bizi mahkum etmeye kalkanları pişman edeceğiz. Nerede edeceğiz? Sandıkta edeceğiz.  Milletimizi aydınlık günlere taşımak adına 2023 yılında seçimlerde bu ülkenin üstüne çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz.

İstanbul’da başardık. Türkiye’de de başaracağız. Bizi yıldırmak isteyenlere buradan söyleyeyim. Aradan 3.5 sene geçmiş olabilir. Ama benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek. Benim gibi milyonlarca ceketini çıkarıp kollarını sıvayacak Türk milleti var. Adalete susamış, Türk milleti var.

Sizden söz almak istiyorum. 2023’te her şey çok güzel olacak. Ankara duysun. Bugün o mahkemeye müdahale eden akıl duysun. Her şey çok güzel olacak.”

AKŞENER: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Meral Akşener olarak söz veriyorum ‘Bu şarkı da burada bitmeyecek” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün iktidarda, yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman ceza verirler. İnsanlar korktuğu zaman zulüm yaparlar. İnsanlar korktuğu zaman haksızlık yaparlar. Onun için bugün, Ekrem kardeşim, Ekrem başkan için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Size duyulan, demokrasiye duyulan, millet iradesine duyulan korku var. Onlar korkuyor ama biz, biz korkmuyoruz.

Siz Türk milletisiniz. Ne yapacaksınız biliyor musunuz? Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hem de o sandıkta hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki ‘Hadi bakalım, sizi gönderiyoruz' diyeceksiniz. Diyeceksiniz ki ‘Korkunun ecele faydası yoktur'.

Ekrem başkana, bir tiyatro neticesinde bu cezanın verilmesi. Dün benzer cezayı bu millet nasıl yırttıysa, bugün verilen o cezayı da yırtacaksınız. Sandıkta yırtacaksınız, demokrasiyle yırtacaksınız.

Sandıkta elbet hesap verecek. Dünün korkakları nasıl kaçarak gittilerse, bugünün korkakları da kaçarak gidecekler.
Asıl mahkeme burası, Saraçhane'de kurulan mahkeme. O mahkemede aklandın kardeşim. Şimdi çok korkuyorlar. Yarın burada altı genel başkan olarak burada olacağız. Bu haksızlığın karşısında olacağız. Bu millet hiçbir zaman istibdata boyun eğmedi. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet.”