Özel yatırım şirketi Wedbush Securities’den kıdemli analist Dan Ives, bu oylamanın Elon Musk’ın şirketteki görevini sonlandıracağına inandığını söyledi.

Ives, Musk’ın Tesla ve Twitter’ı aynı anda yönetmesinin mümkün olmadığını fark ettiğini ve Twitter’ın başına yeni birini getirmek istediğini de ekledi:

“Burada yaşadığı en büyük sorun, tartışmalara yol açtıkça reklam verenlerin Twitter’dan uzaklaşması oldu.

Space X şirketini de yöneten Musk, Twitter’ı satın aldığından bu yana birçok eleştiri aldı.

Musk, sosyal medya sitesini Ekim ayında 44 milyar dolara satın almasının ardından Twitter’da pek çok önemli değişiklik yaptı, işçilerin yarısını da işten çıkardı.

Musk'ın son anketinden hemen önce ise Twitter, diğer sosyal medya hesaplarındaki profillere link veren paylaşımların yasaklandığını açıklamıştı.

Şirket Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının, içinde kullanıcı adı geçen linklerini paylaşmaya izin verilmeyecek.

Nostr adlı bir sosyal medya platformuna yatırım yapan Twitter’ın eski yöneticisi Jack Dorsey ise bu duyuruya “Neden?” paylaşımıyla yanıt verdi.

Dorsey bir diğer paylaşımında bu yasağın “anlamsız olduğunu” ekledi.

Cumartesi günü bu yeni kural açıklanmadan önce Washington Post muhabiri Taylor Lorenz’in hesabı, açıklanmamış kuralı ihlal etmekten kapatılmıştı.

Lorenz’in hesabının kapatılmasına, diğer tüm sosyal medya sitelerindeki hesaplarına link vererek “iletişimde kalalım” dediği paylaşımı yol açtı. Lorenz’in hesabı Pazar günü geri açıldı.

Twitter bu kuralı Pazar günü resmen “Çoğunuzun diğer sosyal medya hesaplarında da aktif olduğunun farkındayız. Fakat artık, bazı sosyal medya platformlarının ücretsiz bir şekilde böyle tanıtılmasına izin vermeyeceğiz” ifadeleriyle duyurdu.

Şirket, yasağın etrafından dolaşma girişimlerinin de kural ihlali olarak değerlendirileceğini ekledi.

Öte yandan Elon Musk, şirketin getirdiği kurala ters düşen bir tweet de paylaştı.

Bir kullanıcıdan gelen soruyu yanıtlayan Musk, “Arada bir link paylaşmakta bence bir sorun yok. Fakat rakiplerimizin amansızca ücretsiz reklamının yapılmasına izin vermeyeceğiz, bu son derece absürttü” dedi.

Geçen hafta bir dizi gazetecinin hesabını donduran Musk, bu nedenle Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kınanmıştı.

BM “basın özgürlüğü bir oyuncak değildir” derken; AB, Twitter’a yaptırım uygulayabileceklerini duyurmuştu. (BBC TÜRKÇE)