Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç Mesut Özil'in transferi için, "En büyük arzumuz, en kısa zamanda bildiğimiz Mesut'un Türkiye'de küçüklüğünden beri aşık olduğu takımında ve yıllardır dönmek istediği ülkesinde hünerlerini göstermesi" dedi.

Koç, Fenerbahçe-Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi

"Tabii Mesut'un gelmesi büyük bir futbolcu transferi ama bununla beraber büyük bir marka transferi. Bunu da cumartesi akşamından hem sosyal medyada hem geleneksel medyada hem de dünya çapında geleneksel medyada kendisinden, kendisinin Fenerbahçe'ye muhtemel transferinden ne kadar çok bahsedildiğine baktığınız zaman on milyonlarca kişiye dünya çapında ulaşmış"

"Bizim için önemli olan Mesut'un takımın bir parçası olması. Bu takımın her bir futbolsusu değerlidir, önemlidir. Onlara da liderlik yapması, hünerlerini göstermesi. Mesut'un ne olduğunu bir kez daha göstermesi ve şampiyonluk mücadelemizde de çok büyük bir rekabet avantajı yaratmasını bekliyoruz.

'Mesut evin oğlu'

"Evet, geçmişte de büyük isimler kariyerlerinin belli döneminde Türkiye'ye geldiler ve beklenen gerçekleşmedi. Burada öyle bir endişemiz yok. En büyük arzumuz, en kısa zamanda bildiğimiz Mesut'un Türkiye'de küçüklüğünden beri aşık olduğu takımında ve yıllardır dönmek istediği ülkesinde hünerlerini göstermesi.

"Mesut'la diğer büyük isimler arasında bir fark var. Onlar elin oğlu, Mesut evin oğlu. Mesut evine geldi, memleketine geldi, tuttuğu takıma geldi. Orada büyük bir fark görüyorum ve bu farkı da önemsiyorum. Çok şükür de hiçbir sakatlığı yok."