Fenerbahçe, deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Sevilla karşısında Kadıköy’deki maçtan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Ancak tur atlaması için gereken farklı galibiyeti sağlayamadığı için UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

İngiltere’den Michael Oliver'ın yönettiği maçın tek golünü 41. dakikada Enner Valencia attı.

UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı toplamda altı kez müzesine götüren İspanya temsilcisi Sevilla, bu alanda rekoru da elinde bulunduruyor. İspanyol takımı eski adıyla UEFA Kupası da dahil olmak üzere bu turnuvada toplamda 27 sezon katıldı.

2007-08 sezonu Şampiyonlar Ligi son 16 turunda yaptığı büyük geri dönüşü tekrarlama peşinde olan Fenerbahçe ise turu geçemedi.
 

Sevilla, La Liga’da bekleneni şu ana kadar karşılayabilmiş değil ve 25 maçta topladığı 28 puanla 13’üncü sırada.

Sivasspor

Sivasspor elendi, sahaya inen taraftar İtalyan futbolcuya yumruk attı 

UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turunda Sivasspor da evinde İtalya temsilcisi Fiorentina’ya 4-1 mağlup oldu ve UEFA Konferans Ligi'ne veda etti.

Karşılaşmayı 4-1 kazanan Fiorentina çeyrek finale yükseldi. 

Sivasspor'un tek golünü 35. dakikada Erdoğan Yeşilyurt attı.

İki takımın ilk maçında Fiorentina 1-0’lık galibiyet elde etmişti.

Sivasspor'da Caner Osmanpaşa, Mustafa Yatabare, Robin Yalçın sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu. İlk maçta kırmızı kart gören Max Gradel de cezası nedeniyle sahada değildi.

Maçın son anlarında sahaya inen bir Sivasspor taraftarı, Fiorentina'nın genç yıldızı Alessandro Bianco'ya saldırdı. Suratına yumruk yiyen Bianco'nun burnu kan içinde kaldı. 

Taraftar güvenlik görevlilerince yakalanıp saha dışına çıkarıldı. 

Sahaya girip İtalyan futbolcuya saldıran taraftar
 

Sahaya girip İtalyan futbolcuya saldıran taraftar 

Bianco'ya yönelik fiziki müdahalesiyle ilgili olarak Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, "Bu duruma yorum yapacak bir şey yok. Utanılacak bir olay. Futbolcularımız da beklemiyordu. Taraftarın takımı desteklediğini anlıyorum ama bu olayın bütün maçı mahvettiğini düşünüyorum" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da yaşanan olaya dair "Çok özür diliyoruz. Bütün İtalyanlardan özür diliyorum. Olmaması gereken bir şeydi. Maçın bile önüne geçti. Tekrar tekrar özür diliyorum" diye konuştu.

Başakşehir elendi

Türkiye'yi UEFA Konferans Ligi'nde temsil eden takımlardan Başakşehir, Çarşamba akşamı evinde Gent ile karşı karşıya geldiği mücadeleyi 4-1'lik skorla kaybetti.

1-1 biten ilk maçın ardından Gent elde ettiği galibiyetle birlikte turnuvada çeyrek finale yükseldi.