Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ünlü kasap ve işletmeci Nusret Gökçe'nin de aralarında olduğu bazı kişilerin Katar’daki Dünya Kupası finalinin ardından sahaya girmesiyle ilgili inceleme başlattı.

Nusret Gökçe, Fransa’yı yenmelerinin ardından sahaya girerek, Arjantinli futbolcularla fotoğraf çektirmiş, madalyayı ısırmış ve kupaya şaplak atmıştı.

FIFA kurallarına göre dünya kupasına FIFA yetkilileri, kazanan takımın ekibi ve devlet başkanlarının olduğu seçili kişiler dokunabiliyor. 

Bir FIFA sözcüsü BBC Sport'a yaptığı açıklamada, "FIFA, 18 Aralık'ta Lusail Stadyumu'ndaki kapanış töreninin ardından bazı kişilerin sahaya nasıl usule aykırı bir şekilde erişim sağladığını tespit etmeye çalışıyor. Daha sonra, uygun şekilde işlem yapılacak" dedi.

Lüks et restoranları zincirine sahip olan Gökçe, 2017'de et hazırlama ve tuzlama tekniğiyle ilgili görüntülerinin yayılmasının ardından dünya çapında ün kazandı.

Messi, Cristiano Ronaldo ve David Beckham’ın da aralarında olduğu birçok mevcut ve eski futbolcu, Gökçe’nin restoranlarında yemek yedi.

Kasım ayında, Dünya Kupası sırasında Gökçe, FIFA Başkanı Gianni Infantino'yu kucaklarken çekilmiş bir videosunu yayınladı.

Infantino’nun Nusret’in restoranında yemek yediği görüntüler de basına yansımıştı.

Dünya Kupası finalinin ardından Gökçe’nin, futbol turnuvası U.S. Open Cup'ın finaline girmesi yasaklandı. 

U.S. Open Cup'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Salt Bae, 2023 Open Cup finalinden men edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.