Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'daki terör saldırısı konusunda, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisi ile yapılan toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala, adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yapılıyor.

Efkan Ala'nın açıklaması;

- Ciddi bulgular var. Ciddi emarelere ulaşıldı. Örgüt kesinleşince açıklanacak. Yarın araştırmalar neticelenir, bulgular kararlılıkla sürecek. Bu ülke ayağındaki bu terör prangasını söküp atacaktır. Kimse engele buna olmayacak.

Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması;

Milletimizin başsağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 125 hastamız tedavi görüyor. 19'unun durumu ciddiyetini koruyor. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımız da büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde. Tedavileri devam edecek hastalarımız da olacaktır. Acil şifalar diliyorum.

ÖLÜ SAYISI 34'E YÜKSELDİ

Olaydan 1,5-2 dakika sonra ambulans hizmetleri anında müdahalede bulundu. Şu anda 14 hastanemizde yaralılarımız var. Bilgileri Alo 184 hattında bilgi alabilirler. Olay yerinde ölen sayısının 30 olduğu, hashastanelerimize gelip de, hastanemizde vefat olduğunu 4 oldu. 30 kişinin en az 1'i ya da 2'si terör eylemini, araçtaki kişiler olabileceği değerlendirilebilecektir.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.