Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 60 adet tramvay alım ihalesi, Avrupa’da yayın yapan Stadtverkehr isimli ulaşım dergisi tarafından 2012-2013 yıllarında dünyada en uygun fiyata yapılan ihale olarak seçildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyadaki ulaşım yatırımları ile ilgili yayın yapan Stadtverkehr isimli derginin 2012 - 2013 yıllarında dünyada yapılan tramvay ihalelerini inceleyerek, Konya’yı en hesaplı fiyata, en kaliteli tramvayları alan şehir ilan ettiğini açıkladı.

2012-2013 yıllarında tramvay alımı yapan dünya genelindeki çok sayıda şehrin incelendiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Bize, tramvay ihalemize katılan ve ihaleyi kazanamayan bir firmanın genel müdüründen teşekkür mektubu geldi. Mektupta dergiye atıfta bulunularak en kaliteli tramvayları, dünyada en uygun fiyata aldığımızın bir araştırmayla belgelendiği belirtiliyor” dedi.

İhalesi yapılan 60 tramvaydan 9 tanesinin teslim alındığını, deneme seferini tamamlayan 7 tanesinin hizmete başladığını kaydeden Başkan Akyürek, yüklenici firmanın her ay 4 tramvayı Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceğini dile getirdi.

YENİ HATTA DÜNYANIN EN İLERİ SİSTEMİ UYGULANACAK

Alaaddin-Adliye arasında geliş-gidiş 14 kilometrelik hatta çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, “Orada dünyadaki en ileri sistem uygulanacak. Tarihi dokunun geçtiği yerde tel, direk olmayacak. Katanersiz tramvaylar çalışacak. Bu tramvaylar duraklarda şarj oluyor. Mevcut ihalede yüzde 20 artış yaparak 60 tramvayı 72’ye çıkarıyoruz. Bundan sonraki tramvaylar yeni sistemle üretilecek ve zaman kaybetmemiş olacağız” diye konuştu.