Sanık avukatlarından Serkan Günel, Ergenekon davası tutuklularından Tuncay Özkan,  Levent Göktaş için tahliye kararı çıktığını belirtirken Sedat Peker için de tahliye edildiği ifade edildi.
 Tahliye kararı verilen Tuncay Özkan ve Levent Göktaş'ın yurt dışına çıkış yasağı konduğu belirtildi.
Avukat Hüseyin Ersöz müvekkili Tuncay Özkan'ın bir iki saat içinde cezaevinden çıkacağını belirtti.

3 KİŞİYE RET!
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi: "Diğer mahkemeler tahliye kararı veremez" açıklamasında bulundu. Mahkeme 5 kişinin tahliyesini reddetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Veli Küçük, Yalçın Küçük ve Kemal Kerinçsiz'in tahliye talebi reddedildi.

Mahkemeden yapılan açıklamada "Meclis  ÖYM'leri kaldırımaz Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yaptık" denildi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan açıklamada  TBMM mahkeme kurar  ancak mahkemeleri HSYK kapatır. TBMM'nce mahkemelerin kapatılması  Anayasaya aykırıdır " denildi.
HSYK'DAN 13. AĞIR CEZAYA SERT ÇIKIŞ "YETKİ GASPI"
13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin açıklamasından sonra bu kez HSYK açıklamada bulunarak  Anayasaya göre mahkeme kurma ve kaldırma yetkisi TBMM'ndedir. 13. Ağır Ceza Mahkemesi yetki gaspı yaptı" denildi. 

Ergenekon davası sanık avukatı Murat Ergün mahkeme önünde açıklamalarda bulundu. "Olumlu ya da olumsuz mahkemelerden çıkan karara saygı duyduklarını" belirtirken 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı açıklamaları yakından izlediklerini açıkladılar.
Sanık avukatlarından Celal Ülgen ise, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı Türkiye tarihine geçecek bir karar olarak değerlendirdi. Ülgen, ÖYM'lerin kapatılmasına rağmen 13. Ağır Ceza'nın hala faaliyette imiş gibi açıklamalarda bulunması ve karar almasını tepki gösterdi "Sanıkların bu mahkemeye tahliye talebi olmamasına rağmen bu yönde karar vererek bir kaos oluşturulmuştur. Bu karar Türkiye'de yargı tarihine bir damga vurmuştur" dedi.