Çarşamba günü ikindi namazı ön­cesi camii imamı Burhan Aygün tara­fından kıldırılan cenaze namazı son­rası merhum Hasan Özcan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Türkiye’ye gönderildi. Hasan’ın dayısı Fadıl Sön­mez, yeğeninin cuma günü Gaziantep ili içerisinde Nizip’e bağlı Kuşdam Gü­der köyünde toprağa verileceğini açık­ladı.

Cenazenin cuma sabahı saat 11.00’de Gaziantep’te olacağını be­lirten Sönmez, cuma namazı sonrası köyde defnedileceğini ifade etti

Camide taziyeleri kabul eden acılı baba Abdullah Özcan, hiç kimsenin böyle bir acıyı yaşamaması dileğini yineleyerek, “Burası sözün bittiği yer. Sevgili oğlum Hasan’ın bugün cenaze namazına katıldım. Cenazeye katılan tüm eş dost aile üyelerine teşekkür ederim. Bizi yalnız bırakmadılar bu zor günümüzde bu acılı günümüzde herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Ce­nazemiz yarın Gaziantep’e doğru gi­decek. Cuma günü Gaziantep’te kendi köyümüzde defin olacak. Allah izin ve­rirse Nizip’in Güder köyünde defin iş­lemini yapacağız” dedi.

Sorumluların bir an önce cezalarını çekmeleri gerektiğini belirten Özcan, “Şu an soruşturma devam ediyor. Po­lisin verdiği bilgiye göre 4 kişinin ya­kalanması söz konusu. Olay ile ilgili daha henüz net bir şey yok. O yüz­den şu an soruşturma devam ediyor. Bize fazla bilgi vermiyorlar takipçisi olacağız tabii ki, peşini bırakmayaca­ğız. Başka Hasanlar ölmesin. Başka ai­leler acı çekmesin, diye elimden geleni yapacağım bundan sonraki dönemde. Bu gençler sahipsiz değil. Bizim yüre­ğimiz yandı. Başkasınınki yanmasın, bunun içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

Hasan Özcan’ın dayısı Fadıl Sön­mez de yaptığı açıklamada, hem dost­larına hem de Türkiye’nin göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürler etti. Türkiye’den Dışişleri Bakanlığı’nın ko­nunun sürekli takipçisi olduğunu be­lirten Fadıl Sönmez, “Cenazemizi dün akşam üzeri aldık. Bugün de cenaze namazı için geldik dostlarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye’den de Allah razı ol­sun. Onların bize çok yardımları oldu. Dışişleri Bakanlığı’ndan başsağlığı di­lekleri ile arıyorlar taziyelerini iletti­ler. Dün de Başbakanlık’tan aradılar, İstanbul Milletvekili Metin Külünk Bey de aradı, Allah razı olsun bizleri yalnız bırakmadılar. Katillerin biran öce ya­kalanıp ceza almasını istiyoruz. Polisin verdiği bilgiye göre 4 kişi şu ana kadar yakalanmış ancak kefalet ile dışarı bı­rakılmış. Bir kişinin ise tutukluğu de­vam ediyor. 15 Mart’ta mahkeme çı­karılacak” şeklinde konuştu.