Konya’da devriye gezen polisi görünce korkan ehliyetsiz sürücü, refüjdeki demir parmaklıklara çarpıp kaza yaptıktan sonra otomobilden inerek kaçmaya çalıştığı sırada polise yakalandı. 
Kaza, saat 04.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fetih Caddesi ile Karakayış Caddesi'nin birleştiği kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki İ.Ç, 42 KU 453 plakalı otomobiliyle Karakayış Caddesi'nde seyir halindeyken devriye görevini yapan polis ekibini görünce ehliyetsiz olduğu için korktu. Dikkatsiz bir şekilde giden sürücü Karakayış Caddesi ile Fetih Caddesi'nin birleştiği kavşakta direksiyon hakimiyetini kaybedip refüjdeki demir parmaklılara çarparak kaza yaptı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü İ.Ç. otomobilden inerek kaçmak isterken, polis ekipleri şüphelenerek kovalamaya başladı. Kısa süren kovalamaca sonrası sürücü yakalanarak olay yerine getirildi. Polisin yaptığı alkol testinde sürücü İ.Ç’nin 0,15 promil alkollü olduğu belirlendi. Yapılan alkol testi sonrası polis aracından inen İ.Ç. basın mensuplarına, “Korktuğum için kaçtım, ben terörist değilim, bu seçimde de oyumu Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğim. Tekrar söylüyorum ben terörist değilim, polisten kaçılır mı beni yakaladılar” şeklinde konuştu.
Kazadan sonra polis ekipleri tarafından sürücü İ.Ç’ye ehliyetsiz araç kullandığı için 2 bin 924 TL para cezası kesildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.