İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, deniz üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaparken piste tutunamadı. Uçak kayarak yola savrulup parçalandı. 

Sabiha Gökçene olan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi.

Üç parçaya ayrıldığı görülen uçakta ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı ancak yaralıların bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan kaza bölgesine hareket etti.

DHA Muhabiri Gamze Şimşek, "İzmir İstanbul seferini yapan uçak saat 18.00 sıralarında pistten çıktı. Şu anda uçakta bulunan yolcular tahliye ediliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. Şuanda yaralı veya can kaybı var mı yok mu bilmiyoruz." dedi.

CNN TÜRK Muhabiri Fulya Öztürk, "Bu uçak İzmir'den İstanbul'a iniş yapıyordu. Henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yaralı durumuna ilişkin çevredeki hastanelerde tedbir alınıyor. Yaralıların olabileceğine dair bilgiler aldık. Çok sayıda ambulans çıkartıldı. Resmi olmayan bilgiye göre içeride 177 yolcunun olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.

'CAN KAYBI YOK'

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Uçakta 177 kişi var, can kaybı yok. Şu anda yolcuların tahliyesini ekiplerimiz yapıyor. Şu ana kadar herhangi bir kayıp yok. Yaralanmalar var" dedi.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan uçağa ilişkin, "Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Twitter hesabından kazaya ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.

Kaynak: CNN TURK.