MUSTAFA KÖKER

Türkiye’nin seçkin şekerleme markası ‘Hafız Mustafa 1864’, Dubai’de üçühcü hizmet yılını geride bırakırken, ülkenin üst düzey yöneticilerinin de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Dünyaca ünlü ‘The Dubai Mall’ alış veriş merkezinde geniş mekanı ve zengin ürün çeşidiyle hizmet veren ‘Hafız Mustafa 1864’ün Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar, ülkenin iş ve yönetim mercilerince onore ediliyor.

Kısa süre önce Al Ain Sheyhi Saeed bin Tahnoon tarafından misafir edilen Ongurlar, geçtiğimiz günlerde de Arap Afrika Gayrimenkul ve Ticari Yatırım Geliştirme Teşkilatı Başkanı Ahmed Salem Sudain tarafından rezidansında ağırlandı.

Ahmed Salem Sudain, Al Ain Emirliği’ndeki ikametgahında, Avni Ongurlar ile birlikte Güney Kore Büyükelçisi Brice SK Lee, Hafız Mustafa’nın Yurt Dışı Yönetim Direktörü Ahmet Halit Demir, Gazeteci Mustafa Köker ile Mehmet Taisi Güzel, Marbeya United Group Başkanı Mohammed Amin ve Operasyon Direktörü Nabeel Albarqi’yi ağırladı.

BAE’nin Al Ain Emirliği’nin etkili ismi olan Ahmed Salem Sudain, konuklarına aile müzesini gezdirdi ve zengin ikramlarda bulundu.

Samimi ortamda geçen davete katılanlar bir birlerini yakından tanıma imkanı bulurken, Sudain sürpriz yapıp Avni Ongurlar’a, Arapların geleneksel kıyafeti Kandora diktirerek giydirdi.

Konuklarına Kur’an-ı Kerim ve atalarının yadigarı olan sembolik hançer hediye eden Ahmed Salem Sudain, ‘Hafız Mustafa 1864’ markasının ülkesinde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklarına ikametgahının kapısının her zaman açık olacağını ifade etti.

“MARKAMIZ BU ÜLKEDE EL ÜSTÜNDE”

Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar, bir süredir kaldığı Dubai’de Birleşik Arap Emirlikleri üst düzey yetkililerinin gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Türkiye’de 15 şubesi bulunan Hafız Mustafa’nın yurt dışındaki ilk şubesini Dubai’de açtığını hatırlatan Ongurlar, “Yurt dışına Londra’dan açılmayı planlıyorduk ancak pandemi süreci ve İngiltere’nin kendine has emlak bürokrasisi nedeniyle nedeniyle Dubai öncelikli oldu. Allah’a şükür bu ülkede üç yılımızı geride bıraktık. Doğru bir karar verdiğimizi de bu sürede görmüş olduk. Şimdi sırada Katar var. Katar’ın Vendome Alışveriş Merkezi’nde mağazamızın dekor çalışmaları sürüyor. Dünya Kupası maçları öncesinde inşallah Ağustos ayı gibi Katar mağazamızı hizmete açmak için hazırlığımız devam ediyor. Ardından da inşallah yılsonundan önce Londra mağazamızın da hizmete grimesini hedefliyoruz” diye konuştu.

‘HAFIZ MUSTAFA 1864’ HAKKINDA

Şekerci Hafız Mustafa, Sultan Abdülaziz Han döneminde, Hacı İsmail Hakkı Bey tarafından 1864 yılında İstanbul Bahçekapı’da kurulmuş ve ardından mahdumu Hafız Mustafa tarafından devralınmıştır.

Akide şekerinin ilk üreticilerinden olan Hacı İsmail Hakkı Bey, öncelikle Eminönü Bahçekapı’daki dükkanın bodrum katında dibek taşıyla akide şekeri yapmaya başlamıştır. Hafız Mustafa, babasının dükkanı işlettiği dönemde şekercilik ve tatlıcılıkla ilgilenirken bir yandan da Arpacılar Camiinde gönüllü olarak müezzinlik yapmaktaydı.

Hafız Mustafa’nın poğaçayı ilk bulan ve imal eden kişi olduğu bilinmektedir. Hafız Mustafa, hamur işi ve tatlıcılık alanında 1926-1938 yılları arasında Avrupa’da 11 madalya kazanmıştır. Ulusal alanda markanın güvenirliğini arttırırken, uluslararası alanda da Türk ürünlerini dünyaya tanıtarak yüksek marka bilinirliğini kanıtlamıştır. Hafız Mustafa’nın mahdumu Cemil Bey de aynı geleneği sürdürerek, “Çikolat Cemil” markasıyla, güvenilir marka algısını devam ettirmiştir. Osmanlı mutfağında, şerbetlerin, şekerlemelerin ve lokumların özel bir yeri var. Saraydaki en meşhur şekerleme, Osmanlı lügatında “rahat-ı halkum” olarak bilinen ve Türkçe’de “boğaz rahatlatan” anlamına gelen lokumlardır. Akide şekerinin de Osmanlı’da yeniçerilerin saraya bağlılığını ve inancını simgeleyen özel bir anlamı var. Hafız Mustafa Şekerlemeleri olarak, geleneksel kültüre ve değerlere bağlılığını kaybetmeden, 158 yıllık geçmişiyle, tarihin izlerini ve lezzetini yaşatıyor.

158 yıllık işletme, bir çok kez el değiştirerek günümüze gelmiş olsa da, tarihi dokusu hiçbir zaman bozulmamış; Mağazalarında, çinilerle kaplı duvarları, ahşap kaplama kolonları, duvarlardaki resim ve süslemelerle tarihi yapısını yaşatmaya hep önem gösteriyor.

158 yıllık geçmişinde bir çok tarihi ve sosyal değişime şahit etmiş bir firma. 1864’ten bugüne; ilk atlı tramvaylara, ilk şehir postasının kuruluşuna, Darü’l-Fünun-ı Osmani’nin açılmasından, bir çok uluslararası antlaşmalara, 1. ve 2. meşrutiyetin ilanına, Sultan 2. Abdülhamit, Sultan Mehmet Reşat ve Sultan Mehmet Vahdettin’in saltanatına; İstanbul’un işgaline, Cumhuriyet’in kuruluşuna ve o tarihten günümüze kadar asrı aşan bir deneyime ve kültürel mirasa sahip. İşletme, Hacı Avni Ongurlar tarafından devralınarak, Hacı İsmail Hakkı Bey’den gelen Ahilik geleneğine bağlı kalmış ve Mahdumlarıyla birlikte işletmeyi bugünkü konumuna getirmişler ve uzun yıllar daha ayakta tutacaklarını gösterdiler.

Hafız Mustafa Şekerlemeleri olarak, müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunmakta. Şekerlemelerden, lokumlara, baklavadan, kadayıfa; hamur işlerinden, sütlü tatlılara ve pastalara kadar zengin ürün çeşitliliğine sahip. Ürünlerinde kullanılan hammaddeler 1. kalite olup, işinde uzman ustalar tarafından el emeği ile üretilmekte. Ürünlerinde glukoz yerine şeker pancarı, gıda boyası yerine ise doğal kök boyası ve doğal meyve özlerini tercih etmekte. Tüm ürünlerinde zemzem suyu kullanılmakta. Geleneksel lezzetlerle birlikte günümüzün damak tadına uygun ürünler çıkartmakta.

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkarak, müşterilerine en iyi kalitede hizmet sunmaya özen gösteriyor.