DOĞMADIĞIN bir ülkede farklı kültür kurallarına göre yaşamının yarattığı yabancılaşmaya mizahi bir dille yaklaşan ‘Hayfever’ adlı oyun, 8 Mayıs Pazartesi akşamı saat 19.00’da Dalston’da bulunan Arcola Tiyatrosu’nda seyirci karşısına çıkıyor. Eleonor Schumann’ın yazdığı, Roxane Cabassut’un yönettiği ve Türk oyuncu Feride Morçay’ın da ‘Moyna’ karakteriyle başrolde sahneye çıktığı oyun; Türk, göçmen bir ressam olan Moyna’nın, İngiliz James’le ilişkisini ve anlaşmazlıklarını konu alıyor. ‘Hayfever’ oyunu, sıra dışı birçok özelliği ile de dikkat çekiyor. Örneğin, Feride Morçay’ın canlandıracağı Moyna karakterinin oyun esnasında yaptığı resimler, oyuncuların kıyafetleri ve set dekoru oyundan sonra açık artırma usulüyle satışa sunulacak. Ayrıca interaktif bir oyun olan ‘Hayfever’de seyirci, oyunu durdurup oyunun hangi yöne gitmesi gerektiğine karar verebilecek hatta seyirci oyuncuların iç dünyalarına ulaşmak için onlardan monolog, şarkı ya da ‘feelicalise’ (hareket sırası) isteyebilecek.

‘Hayfever’, Arcola Tiyatrosu’nda sevirciyle buluşacak

OYUN HAKKINDA BAZI GÖRÜŞLER
Eleanor Schumann’ın ilk oyunu olan ‘Hayfever’ ilk olarak 2019 yılında RebelFest’in bir parçası olarak Playground Theatre’da sergilendi ve daha sonra 2022’de, 300 oyun arasından Theatre Peckham Fringe’de sahnelenmek üzere seçildi. Arcola Tiyatrosu’nda Emerge Production House tarafından sahnelenecek Hayfever’e ilişkin bazı izleyici görüşleri ise şöyle: “Birleşik Krallık dışından bir oyuncu kadrosunu sahneye getirdiğiniz için teşekkür ederiz! Yabancı aksanlar güzeldir!” (@peopleoftheatre) “Net bir vizyona ve bunu gerçeğe dönüştürme yeteneğine sahip, canlı, heyecan verici ve farklılıklarıyla bir arada bulunan bir topluluk. Sahnede hem sanatsal hem de performans olarak çok başarılıydılar. Onları ağırlamaktan heyecan duyduk.” (Anthony Biggs, The Playground Tiyatrosu Sanat Yönetmeni)
8- 13 Mayıs 2023 tarihleri arasında her gün saat 19.00’da ve cumartesi günü 15.00 ve 19.00’da olmak üzere 7 defa sergilenecek olan Hayfever’ın biletleri 15- 23 Sterlin arasında değişen fiyatlarla https://www.arcolatheatre.com/whats-on/hayfever/ adresinden temin edilebilir.