İngiltere ve Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından olan Heathrow, Mart ayında 4,2 milyon yolcuyu ağırladığını duyurdu.

Heathrow Havalimanı’nda, 2021’in aynı dönemine göre toplamda sekiz kat artış gözlemlendi. COVID-19’un İngiltere’de kısıtlamaları başlattığı tarihten bir ay önce Şubat 2020’de, Heathrow Havalimanı 5,4 milyon yolcu tarafından kullanılmıştı.

Havalimanı, Mart ayındaki rekor talebin hafta sonları ve okul tatillerinden kaynaklı eğlence amaçlı seyahat eden yolculardan dolayı kaynaklandığını bildirdi. Talebe sorunsuz karşılık vermek için çalışmalar hızlandı Havalimanındaki talebin karşılanması nedeniyle yeni işe alınanlar için güvenlik kontrolleri ile birlikte koronavirüs ile ilgili personel devamsızlıklarındaki artış, havacılık sektörünün son haftalarda yolcu sayısıyla başa çıkmakta zorlandığı anlamına geliyor.

Heathrow Havalimanı, kaynakların zorlandığını kabul etti ancak; “talepteki bu artışın yolcuları güvende tutarken karşılanabilmesini sağlamak için havayolları ve yer hizmetleriyle yakın bir şekilde çalıştığını” açıkladı.

Havalimanı CEO’su John Holland-Kaye; “İki yıl sonra havalimanının hayata döndüğünü görmek harika ve yolcularımıza hizmet ettikleri ve birlikte çalıştıkları için tüm Heathrow ekibi meslektaşlarına teşekkür etmek istiyorum. Heathrow’daki herkes, yolcuların mümkün olduğunca sorunsuz ve güvenli bir şekilde yola çıkmalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyor.” ifadelerini kullandı. Havalimanına talepteki yoğun artış, İngiliz hükümetin tüm koronavirüs seyahat kısıtlamalarını kaldırmasının ardından yaşandı.

Heathrow Havalimanı, “küresel pazarların yarısı” hala yolcuların test ve aşı durumu gibi koronavirüs kontrollerini geçmesini gerektirdiğinden “yoğun zamanlarda check-in alanlarında yoğunluk” olabileceği konusunda uyardı.

En yoğunlar listesinde geriye düşmüştü Heathrow Havalimanı, güncellenen en yoğun havalimanları listesinde pandemi öncesi uluslararası seyahat için en yoğun ikinci havalimanı konumundan 2021’de yedinci sıraya düştü. Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI), Heathrow’un geçen yıl 17,6 milyon uluslararası yolcu tarafından kullanıldığını ve 2019 yılına kıyasla toplamda yüzde 77 düşüş kaydettiğini açıkladı. (HABER AERO)