Dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini bir araya getiren WTM, ilk gününde kulüp üyeleri ile basın mensuplarına, bugün ve yarın ise kulüp üyelerinin yanı sıra turizm profesyonelleri ve öğrencilere hitap edecek. Fuara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “2022’de İngiliz pazarına şimdiden büyük bir güvenimiz var. Bu sayılar sadece İngiltere’nin Türkiye açısından önemini değil, İngiliz ziyaretçiler için Türkiye’nin bir tatil güzergâhı olarak tüm yıl boyunca çekiciliğini gösteriyor” dedi. İngiltere’den Türkiye’ye giden turist sayısının bu yıl kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana en yüksek sayıya ulaştığı ve 3 milyona yaklaştığı açıklandı.

CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN TEŞEKKÜR
Fuarı, Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Kültür ve Turizm Müşaviri Arzu Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin ve KKTC Londra Konsolosu Cafer Namık da ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Turizm Fuarı’nda yer alan Türkiye standını da gezdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda olduğu gibi turizm alanında da KKTC’ye desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Hükümetin açıkladığı verilere göre bu yılın ilk dokuz ayında 2.8 milyon İngiliz turist, Türkiye’de tatil yaptı. Böylece 2022 için belirlenen 2.5 milyon hedefi aşılmış oldu. Bakanlığın analizine göre bu yılki turist sayısı da rekor kırılan 2019’u geçecek. Bu yıl için belirlenen turist sayısı hedefi de 47 milyondan 50 milyona çıktı. Fuarda 594 metrekarelik bir alanda tanıtımı yapılan Türkiye’den otel, seyahat acentesi ve seyahat birliklerinin de bulunduğu 63 farklı kuruluş yer alıyor. (HÜRRİYET)