Cumhuriyetçilerin 'antisemitist' olmakla suçladığı Ilhan Omar'ın ihracı, 211'e karşı 218 'evet' oyu ile kabul edildi. Demokrat Partililer, Omar'ın ırkı nedeniyle Cumhuriyetçiler tarafından hedef alındığını öne sürdü.
Sert tartışmaların yaşandığı oylama öncesinde kendini savunan Omar, hedef alınmasının sürpriz olmadığını bundan sonra sesinin 'daha gür ve güçlü' çıkacağını söyledi.
^KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"
Cumhuriyetçilerin dünyanın belli bölgelerinden ten rengi farklı olanlara ve Müslümanlara "olağan şüpheli" şeklinde yaklaştığını belirten Omar, ülkenin ilk siyahi Başkanı Barack Obama'nın da "gizli Müslüman" olarak suçlanmasını örnek verdi.
"Hedef olmama şaşıran var mı? Bir şekilde Amerikan dış politikası hakkında konuşmaya layık görülmememe şaşıran var mı?" diyen Omar, Kongreye susmak için gelmediğini, komitede olmasa dahi dünyanın dört bir yanında adaleti arayanlar için konuşmaya devam edeceğini vurguladı. (EURONEWS TÜRKÇE)