28 Mayıs 2023’te seçimden galip çıkan, bugün mazbatasını alarak Meclis’te yemin edip göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesini açıkladı.
 

Erdoğan’ın yardımcısı Cevdet Yılmaz olurken, bakanlıklarda görev alacak isimler ise şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı
Cevdet Yılmaz


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967’de Bingöl’de dünyaya geldi. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma’dır. Lise öğrenimini Bingöl’de 1983 yılında, lisans eğitimini ODTÜ Kamu Yönetimi’nde birincilikle 1989 yılında bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Başbakanlık DPT Müsteşarlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı’da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23, 24, 26 ve 27. Dönemde Bingöl, 25. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı. 60. Hükûmette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. AKP MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya, Dış İlişkiler ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2020 yılı Kasım ayından bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adalet Bakanı
Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı
Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
Vedat Işıkhan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı
Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı
Hakan Fidan


Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan, 1968’de Ankara Hamamönü’nde doğdu. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu’ndan mezun olan Fidan, akademik tahsilinin büyük kısmını Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) görevi esnasında yaptı.

Fidan, yurt dışı NATO görevi esnasında Maryland Üniversitesi, University of College’dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri; ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

TSK’daki hizmetini müteakip akademik hayata yoğunlaşan Fidan, Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde uluslararası ilişkiler alanında dersler verdi.

Fidan, devlet kademelerinde dış politika ve güvenlik alanlarında kritik görevlerde bulundu.

TİKA, Başbakanlık dış politika ve güvenlik konularından sorumlu Müsteşar Yardımcılığı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Başbakan Özel Temsilciliği, MİT Müsteşar Yardımcılığı, MİT Başkanı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilciliği görevlerinde bulunan Fidan, 27 Mayıs 2010’dan bu yana 13 yıldır MİT Başkanlığı görevini yürütüyor.

Fidan, evli ve üç çocuk babası.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı
Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanı
Mehmet Şimşek


Batman’da 1967 yılında doğan Mehmet Şimşek, ilk ve orta öğrenimini Batman merkezde, liseyi ise Gercüş’te tamamladı. Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Şimşek, 1993 yılında Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Ardından Türkiye, ABD ve İngiltere’de önde gelen finans kuruluşlarında çalışan Şimşek, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AKP’den Gaziantep Milletvekili seçildi.

Bu tarihten sonra kurulan 60. Hükümet’te Hazineden sorumlu Devlet Bakanı olan Şimşek, Mayıs 2009’da ilan edilen kabine değişikliğiyle Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. 64. Hükümet’te Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Şimşek, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni hükümette de ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı görevini yürüttü. İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babası.

İçişleri Bakanı
Ali Yerlikaya


İçişleri Bakanı olan Yerlikaya, 11 Ekim 1968'de Konya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamlayan Yerlikaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümünden mezun oldu.

1990’da kaymakam adayı olan Yerlikaya, Kayseri'nin Felahiye Şanlıurfa'nın Hilvan ve Yozgat'ın Sarıkaya ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine 2003'te, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine 2004’te atanan Yerlikaya, 2007-2018’de Şırnak, Ağrı, Tekirdağ ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. İstanbul Valiliği’ne 26 Ekim 2018'de atanan Yerlikaya, evli ve 4 çocuk babası.

Kültür ve Turizm Bakanı
Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı
Yusuf Tekin

Milli Savunma Bakanı
Yaşar Güler

Sağlık Bakanı
Fahrettin Koca

Sanayii ve Teknoloji Bakanı
Mehmet Fatih Kacır

Tarım ve Orman Bakanı
İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanı
Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
Abdülkadir Uraloğlu