Fransa Ligue 1 devi Paris Saint Germain’in hisselerini 2011 yılında alan Katar devlet şirketi Katar Yatırım Fonu gözünü şimdi de İngiliz devlerine dikti. Katarlıların ilgilendiği Premier Lig ekiplerinin Manchester United, Liverpool ve Tottenham olduğu ve olası satış için pazarlık masasına oturulacağı kaydedildi.

Katar Spor Yatırımı Başkanı Nasser Al-Khelaifi’nin Premier Lig’den bir kulüp devralmak istediği ve bu nedenle geçtiğimiz günlerde Tottenham Hotspur başkanı Daniel Levy ile Londra’da hisse satışı konusunda görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

MANCHESTER UNITED

Hazırlanan rapora göre; şirket Manchester United ve Liverpool kulüplerini de tamamen devralmayı veya hisse almayı da seçenekler arasında bulunduruyor.

İngiliz basınında yer alan haberlerde Manchester United’ın sahibi olan ABD’li Glazer ailesinin yeni bir yatırım veya olası bir satış da dahil olmak üzere tüm seçenekleri değerlendirdiği yazıldı.

İngiltere’nin en büyüklerinden biri olan MaNU, kasım ayında yaptığı açıklamada kulübün kısmen satışına, stadyum ve altyapı konusunda yeni yatırımlara yol açabilecek süreç üzerinde mali danışmanlarla birlikte çalışmaların devam ettiğini aktarmıştı.

LIVERPOOL

Liverpool Başkanı Tom Werner de yine kasım ayında yaptığı açıklamada kulübün hisselerini elinde bulunduran Amerikalı şirket Fenway Sports Group’un yeni yatırımcıları değerlendirdiği ve olası bir satışın araştırıldığını açıklamıştı.

Haberin büyük yankı uyandırmasının ardından görüşülen yatırımcılardan en güçlü adayın Katar Yatırım Fonu olduğu öne sürülmüştü.

Bilindiği üzere Katar Yatırım Fonu PSG’nin haricinde Portekiz futbol kulübü SC Braga’nın da hissedarı konumunda. (SÖZCÜ)