Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun başrolleri paylaştığı Titanik filminin ikonik final sahnesinde, geminin batmasıyla pek çok yolcu soğuk ve karanlık denizde ölüm kalım mücadelesi veriyordu.

Winslet'ın canlandırdığı Rose, denizin üstünde yüzen tahta bir kapının üstüne çıkarak kurtuluyor; DiCaprio'nun oynadığı Jack ise sığamadığı için denizde donarak ölüyordu.

47 yaşındaki oyuncu, Happy Sad Confused podcast'inin son bölümüne konuk oldu. Winslet, o dönem çok fazla toksik hayranın "Rose çok şişman olduğu için Jack'in kapıya sığamadığını" düşündüğünü ve kilosu yüzünden zorbalığa uğradığını söyledi:

Görünüşe bakılırsa çok şişmanmışım. Neden bana bu kadar kaba davrandılar ki? Şişman değildim bile.

Winslet, eleştirilere sessiz kaldığı için pişman olduğunu belirterek devam etti:

Cevap vermeliydim, gazetecilere şöyle demeliydim: 'Bana böyle davranmaya cüret etmeyin. Genç bir kadınım, vücudum değişiyor. Ben de çözmeye çalışıyorum, son derece güvensizim, korkuyorum. Bunu olduğundan daha da zorlaştırmayın.' Yaptıkları zorbalıktı, bunu söylemeliydim.

Ünlü oyuncu, daha önce de gençliğinde kilosu yüzünden ayrımcılığa uğradığından bahsetmişti. Geçen aylarda The Sunday Times'a konuşan Winslet, oyunculuk okulundayken kendisine hep "şişman kız" rollerini verdiklerini anlatmıştı.

Öte yandan Titanik'in yönetmeni James Cameron, geçen günlerde yaptığı açıklamayla 25 yıldır süren "Jack kurtulabilir miydi?" tartışmasına son noktayı koymuştu.

Cameron, bilimsel bir çalışma yaptıklarını ve buna göre iki karakterin de hayatta kalmasının fizik kanunlarına göre mümkün olmadığını söylemişti.

Yönetmen, "Biri ölmek zorundaydı" ifadesini kullanmıştı. (INDEPENDENT TÜRKÇE)