Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mevsim mormallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yağışla birlikte azalacak.

Bugün bölgede havanın parçalı çok bulutlu, batı, güneybatı ve kuzeybatı kesimlerinin hafif mevzi sağanak yağışlı geçmesi, rüzgarın güneyli yönlerden (lodos) kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Sağanak yağışların cuma günü bölgenin kuzeybatısında, cumartesi günü de bölge genelinde aralıklarla görüleceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının; çarşamba gününden itibaren bölgede 2 ila 4 derece azalarak hafta sonuna kadar mevsim normalleri civarında seyredeceği ancak hafta sonunda Balkanlar'dan gelen soğuk hava ile hissedilir derecede azalarak yer yer mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarındaki ani değişimlere ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.