Albaraka Türk’ün Hat, Tezhip ve Ebru koleksiyonundan bir seçki Yunus Emre Enstitüsü ve Albaraka Türk işbirliği ile Londra’da sanatse­verlerle buluştu.

Albaraka Türk Hat Koleksi­yonu 27 Şubat-03 Mart arasında Londra’da Asia House’da sergilene­cek. Albaraka Türk’ün Hat, Tezhip ve Ebru koleksiyonundan bir seçki Yunus Emre Enstitüsü ve Albaraka Türk işbirliği ile Londra’da sanatse­verlerle buluştu.

Kültür tarihimiz için oldukça önemli olan hat-tezhip ve ebru sa­natını Londra’ya taşıyan sergide toplam 40 eser 27 Şubat-03 Mart arasında Londra’nın önemli kül­tür-sanat merkezlerinden biri olan Asia House’da sanatseverlerin beğe­nisine sunuluyor. Albaraka koleksi­yonuna ait yakın geçmişten ve gü­nümüzden sülüs, nesih, muhakkak, reyhanî, celi talik ve celi sülüs dal­larına ait hat eserleri ve tezhipler, ayrıca Alparslan Babaoğlu’nun ak­kase tekniğiyle ebruladığı geçmiş us­talara ait 11 adet celi sülüs ve celi ta­lik eser Birlikte Sanat yapmak isimli sergide yer alıyor.

Serginin Pazartesi günü gerçekle­şen açılışında Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr Mehmet Kara­kuş, Hat sanatının sabır, kararlılık ve yetenek gerektirdiğini ve bir hatta­tın yetişmesinin uzun yıllar aldığını belirtti. Dr Karakuş, konuşmasının devamında Hat sanatının tarihi ge­lişiminden bahsederek, bu sanatın farklı yazım bicimlerinin 13 yüzyılın başlarında Amasya doğumlu Türk hattatYakut al-Mustasimi tarafından belirlendiğini ve İslam hat sanatının Türk hattatlarla zirveye çıktığını dile getirdi. Yüzyıllık eserlerin yanı sıra Alparslan Babaoğlu gibi son dönem sanatçılarımızın eserlerinin de yer aldığı böyle bir sergiyi hayata geçir­menin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Dr Karakuş, bu ser­ginin gerçekleşmesine imkan verdik­leri için Albaraka’ya ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını son­landırdı.

Açılışta söz alan “Albaraka Türk” Genel Müdür Yardımcısı Hasan Al­tundağ da bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra hat sanatına verdikleri önem gereği uzun süredir çalışma­lar ve faaliyetler gerçekleştirdikle­rini ve bundan sonra da Albaraka olarak sanata verilen desteği sürdü­receklerini belirtti.

Altundağ, hayata geçirilen vesa­natseverlerin beğenisine sunulan bu tür sergilerle, dünyanın dört bir yanında hat, tezhip ve ebrusanatı­nın gelişmesi için önemli adımlar attıklarını, Dünyanın farklı nokta­larında sergileneneserlerimizin Yu­nus Emre Enstitüsü işbirliği ile şimdi de Londra’da sanatseverlerle buluş­muş olmasının mutluluk verici oldu­ğunu dile getirdi.

Altundağ, dikkatlive özenli bir ça­lışma sonunda Albaraka koleksiyo­nuna dahil edilen ve sergiye çıkan bu eserlerin,devraldığımız kültürel mirasın aynı sorumlulukla gelecek nesillere taşınması için ilham kay­nağı olacağını umut ettiğini söyledi. Altundağ konuşmasına Londra Yu­nus Emre Enstitüsü ve katılımcılara teşekkür ederek son verdi.