Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı, yazılı bir açıklama yaparak koronavirüsten hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

KKTC olarak her zaman İngiltere’deki vatandaşlarının yanında olduklarını belirten Büyükelçi Tuncalı’nın mesajı şöyle:

“Birleşik Krallık‘ta yaşayan Değerli Vatandaşlarımız,

İçerisinden geçmekte olduğumuz bu olağandışı günlerde tüm dünyayı etkileyen Covid-19  virüs salgını nedeniyle hayatlarımızda çok önemli değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için hepimizin evlerimize kapandığı bu dönemde gerçek sevginin değerini, sevdiklerimizin kıymetini daha da iyi anlamaktayız.

Tabii ki hepimiz endişeli ve kaygılıyız. Ancak, bu günleri dikkatle, tedbirle, iyi niyetle ve sabırla geçirip, güzel günlere hep birlikte ulaşacağız. Toplumumuzda ve çevremizde ihtiyaçlı olan kişilere yardım elimizi uzatabilmek için hep birlikte seferber olunması çok büyük önem taşımaktadır. Bu zor günleri birlikte dayanışma içerisinde geçirmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Bu sürecin en kısa sürede bitmesi ve normal hayatlarımıza dönerek özellikle sevdiklerimizle kavuşmak ve onlarla birlikte zaman geçirebilmek en büyük temennimizdir.

Birleşik Krallık’ta yaşayan toplum üyelerimizin aile bireylerini veya sevdiklerini de etkileyen Covid-19 salgını maalesef çok acı kayıplara neden olmuştur. Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve sevenlerine ise bu acılı zamanlarında sabır diliyorum.  Ayrıca bu salgın ile mücadele eden tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.

Toplum olarak bu zor günleri geride bırakıncaya kadar sabırlı olmalı ve umudumuzu yitirmemeliyiz. Birleşik Krallık hükümetinin aldığı önlemlere ve yapılan uyarılara uymalı, kendimizi ve sevdiklerimizi bu hastalığa karşı korumaya özen göstermeliyiz.

KKTC Londra Temsilciliği olarak, bu zor günlerde yanınızda olmak ve sizlere destek olabilmek için evlerimizden çalışmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar kriterler çerçevesinde öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın KKTC’ye dönüşlerinin sağlanması sonrasında her zamanki gibi toplumumuzun yardıma ihtiyaç duyduğu diğer konularda da destek olmaya devam ediyoruz.

Birleşik Krallık Kıbrıs Türk toplumu olarak bu zor günleri birlik ve dayanışma içerisinde atlatacağız. Güvende kalmak ve sevdiklerimizi korumak için evlerimizde kalmaya devam edelim. Hepinize sağlıklı günler temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunarım.

Oya Tuncalı

Büyükelçi

KKTC Londra Temsilcisi”

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2020, 00:13