ODTÜ Birleşik Krallık Mezunları Derneği tarafından Londra'nın finans merkezi Canary Wharf'ta düzenlenen toplantıya, KKTC'nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Çiğdem Koğar, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Birleşik Krallık yerleşik ODTÜ mezunları ve eğitim camiasının üyeleri ile çeşitli derneklerin temsilcileri katıldı.

Türkiye ve yurtdışındaki ODTÜ mezunları dernekleri tarafından düzenlenen ve özellikle ODTÜ'nün 60. yılı kapsamında gerçekleştirilen toplantılarda, ODTÜ burs fonuna destek sağlanarak, birçok öğrenciye yardımcı olmak amaçlanıyor.

Yoğun ilgi gösterilen Londra'daki etkinlik kapsamında Anadolu Ajansı muhabirine konuşan ODTÜ Rektörü Acar, üniversitenin 60. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydederek, "Mezun derneklerimiz sürekli olarak ODTÜ öğrencileri için burs programları düzenliyor. 60. yıl için de özel bir kampanya yürütülüyor. Birleşik Krallık'taki mezunlarımız da bu kampanyada çok aktif yer alıyorlar" dedi.

Maddi yetersizlikten ötürü üniversitede eğitim gören öğrencilerin başarısız olmaları veya eğitimlerini tamamlayamalarının kabul edilemez olduğunu dile getiren Acar, "Bu nedenle bu burslar öğrencilerimiz için çok büyük bir destek. Bizim için de manevi açıdan değeri bulunuyor. Sembolik olarak mezunlarımızın ODTÜ öğrencilerine sahip çıkmaları başlı başına çok önemli" diye konuştu.

ODTÜ mezunu olan KKTC'nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da, "ODTÜ'lü olmak bir ayrıcalık" diyerek, kurumdan aldığı eğitimin faydalarını meslek hayatı boyunca gördüğünü bildirdi. Tuncalı, "Üniversitenin mezunları olarak, bulunduğumuz her ülkede üniversitemize destek olmak en öncelikli görevimiz. Ben de bu toplantıda bulunduğum ve katkı sağladığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Müzik dinletisinin yapıldığı etkinlikte ayrıca burs fonuna katkı sağlanması çerçevesinde ODTÜ armalı şapka, tişört, kupa, anahtarlık ve kırtasiye eşyaları satışa sunuldu.