Gecede, Kıbrıs İslam Cemiyeti Başkanı Hüseyin Haşim El Bakayi, tarafından merhum Dr. Küçük ve Denktaş için okunan mevlidin ardından dua edildi.

Mevlide KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran ve KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar da katıldı. Zehra Başaran, “Kıbrıslı Türklerin milli mücadele kahramanı ve hayatını Kıbrıslı Türklerin adadaki varlığını korumaya adamış bir toplum lideri ve büyük bir devlet adamı Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 34. yılında, Kıbrıslı Türklerin hak ettiği yere kavuşması için ömür boyu bu davayı savunan ve mücadele veren toplum lideri ve devlet adamı Rauf Denktaş’ı da ölümünün 6. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Derneği Başkanı Arife Retvan ve Kuzey Londra Türk İslam Vakfı Başkanı Tevfik R. Zekai, Yönetim Kurulu üyeleri ve aralarında restoranlar zinciri sahibi iş adamı Önder Şahan’ın eşi Hakay Şahan’ın da yer aldığı dernek üyelerinin hazır bulunduğu mevlüde, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Leyla Kemal, Konsey eski başkanlarından Aysın Yılmaz, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Başkanı Sevtap Kemal ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Walthamstow bölgesinde Cyprus Garden’da, çarşamba akşamı gerçekleşen ve sunuculuğunu Duygu Tağmaç’ın üstlendiği mevlid programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması akabinde başladı. Limasollular Derneği (UK) Başkanı Arife Retvan, gecenin anlam ve önemini belirtten bir konuşma yaptı. Retvan, “Özgürlük ve varoluş davamızın 2 efsane liderini ölüm yıldönümlerinde saygı ile anmak ve davamız uğruna canlarını veren şehitlerimizi yadedip gazilerimize şükranlarımızı sunmak için bu gece toplanmış bulunuyoruz. Yıllarca Kıbrıs’ta Türk toplumunun ada da huzura kavuşması, var olması ve özgürlüğü için verdikleri mücadele bu iki liderimizi ebediyen kalbimizde yaşatacaktır. Unutulmaz liderlerimize ve şehitlerimize Allah’dan rahmetler dilerim” dedi.

Kuzey Londra Türk İslam Vakfı Başkanı Tevfik R. Zekai, konuklara ‘Hoş geldiniz’ dedi. Zekai, merhum Küçük ile Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkına geçen hizmetlerini hatırlatıp, vefatlarının yıldönümünde saygı ve rahmetle andıklarını dile getirdi.

MİNNET VE RAHMETLE ANILDILAR

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Başaran da konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs adasındaki varoluş mücadelesine ömürlerini adayarak önderlik yapmış kahraman toplum liderlerimiz, özgürlük ve mücadele lideri merhum Dr. Fazıl Küçük’ü ve kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün yıldönümü dolayısıyle ve Kıbrıs adası ve Kıbrıslı Türkler uğruna canlarını veren şehitlerimizi anmak ve sağ kalan gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek için düzenlenen mevlit töreninde toplanmış bulunmaktayız. Kıbrıs Türk halkı önce Dr. Fazıl Küçük sonra Rauf Denktaş etrafında kenetlenerek yaşam mücadelesi vermiş bir halktır. Liderlerimiz Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş ve dava arkadaşları bizlere yaşamın imkansızlaştığı günlerde umut vermiş, yol göstermiş, birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleye ve direnmeye devam etmemiz halinde güzel günlerin geleceğine işaret etmişlerdir. Türk insanının kanından ve canından bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti doğmuştur. Mücadele tarihimizin toplum liderlerini ve dava arkadaşlarını ve bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken, bu uğurda mücadele ederek sağ kalan gazilerimize de sağlık ve esenlikler dilerim.”

Kıbrıs İslam Cemiyeti Başkanı Hüseyin Haşim El Bakayi tarafından Dr. Küçük ve Denktaş için okunan mevlidin ardından katılımcılar iki merhum liderinin ruhları için dua etti. Anma programı kapsamında konuklara limon çiçeği suyu, lokma, lokum ve helva ikramı yapıldı.

-----

Kıbrıs İslam Cemiyeti Başkanı Hüseyin Haşim El Bakayi tarafından Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş ve şehitlerimiziçin okunan mevlidin ardından katılımcılar iki merhum liderinin ruhları için dua etti.

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, mevlid öncesi konuklara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Limasollular Derneği (UK) Başkanı Arife Retvan.

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran.

Kuzey Londra Türk İslam Vakfı Başkanı Tevfik R. Zekai.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Leyla Kemal.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Leyla Kemal (solda) ve KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar.

Kıbrıs İslam Cemiyeti Başkanı Hüseyin Haşim El Bakayi, tarafından merhum Dr. Küçük ve Denktaş için okunan mevlidin ardından dua edildi.

Gecede Limasollular Derneği (UK) Başkanı Arife Retvan, Kuzey Londra Türk İslam Vakfı Başkanı Tevfik R. Zekai ve yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.

Cyprus Garden’da, çarşamba akşamı gerçekleşen mevlid programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması akabinde başladı.

Halil YETKİNLİOĞLU/ LONDRA