Geçen sezon şampiyonluk yaşadığı Chelsea'nin bu sezon küme düşme hattına kadar gerilemesinin önüne geçemeyen ve kulüpteki görevine aralık ayında son verilen 53 yaşındaki Mourinho, Singapur'da katıldığı bir programda hangi takımı çalıştıracağı sorusunu, "Bu 1 milyon dolarlık soru" diyerek yanıtlamaktan kaçındı.

Londra ekibiyle şampiyonluk yaşadıktan 7 ay sonra menajerlik görevinden ayrılan Portekizli teknik adam, "Çok farklı şeyler okuyorum. Ben de bilmiyorum. Geleceğe heyecanla bakıyorum. Şu anda tamamen hayatımdan keyif alıyorum ve bu yaz futbola geri dönmeyi umuyorum. Gelecek sezon yeni bir takımla başlayacağım" ifadelerini kullandı.

İngiliz yayın kurumu BBC, Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'in Manchester United'daki performansından memnun olmayan kulüp yönetiminin Mourinho ile masaya oturduğunu iddia etmişti. Premier Lig'de beşinci sırada yer alan Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamamıştı. 

Manchester United'ın ezeli rakibi Manchester City, gelecek sezondan itibaren takımı Pep Guardiola'nın çalıştıracağını açıklamıştı. Mourinho'nun Manchester United'ın başına geçmesi halinde iki teknik adam arasında Barcelona ile Real Madrid'i çalıştırdıkları dönemin ardından yeniden büyük bir rekabet yaşanacak.