Premier Lig'de  zirveyi yakından ilgilendiren ezeli rekabette bu sezon şampiyonluk umutlarına erken veda eden Liverpool deplasmanda şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City'ye konuk oldu.
Saat 14.30'da başlayan ve Etihad Stadyumu'nda oynanan maç oldukça hızlı başladı. Liverpool henüz 14. dakika Salah'ın golüyle 1-0 öne geçti. Fakat maçın kalanı hiç Liverpool'un istediği gibi gitmedi.

Manchester City - Liverpool: 4-127. dakikada Alvarez'le eşitliği yakalayan City, soyunma odasına beraberlikle girmeyi başardı. İkinci yarıda ise tam bir Manchester City resitali vardı. Henüz ikinci yarının ilk dakikasında Kevin de Bruyne takımını öne geçiren golü attı. 53. dakikada ise İlkay farkı iki çıkaran golü kaydetti. Maçın yıldızlarından olan Grealish ise müthiş oyununu 74. dakikada bir de golle taçlandırdı. Kalan dakikalarda başka gol olmazken sahadan 3 puanla ayrılan taraf Manchester City oldu.

LİDERLE PUAN FARKI 5

Bu sonucun ardından Manchester City, puanını 65’e çıkartarak lig lideri Arsenal ile olan puan farkını 5’e düşürdü. Liverpool ise 42’i puanda 6’ncı sırada kaldı.

HAALAND ŞOKU

Manchester City, güçlü rakibi karşısına en önemli oyuncusu olmadan çıkıyor. Erling Haaland sakatlığı nedeniyle Liverpool'a karşı oynanan maçta kadroda yer almadı.

Manchester City - Liverpool: 4-1

İLK 11'LER

Manchester City: Ederson, Stones, Akanji, Dias, Aké, Rodri, İlkay, De Bruyne, Mahrez, Grealish, Alvarez
Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Elliott, Jota, Salah, Gakpo