Müsiad Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın da katıldığı Yunus Emre Enstitüsü’ndeki Genel Kurul’a, Hackney Belediye Sözcüsü Humaira Garasia, Genç MÜSİAD İngiltere Başkanı Ali Aybakar, İngiltere Türk toplumu temsilcileri ve dernek üyeleri hazır bulundu.

Başkanlığı Remzi Gür, yardımcılığı Tahir Tuluk ve katipliği Nurdan Ertuğrul’un oluşturduğu Divan’ın yönettiği genel kurula Murat Bingöl başkanlığında tek liste ile gidildi. Yeni yönetim genel kurula katılan üyeler tarafından kabul edildi.
Dr. Hakan Yıldırım ve Dilara Altun’un sunumunda pazar günü gerçekleşen Genel Kurul’da, Divan Başkanı Remzi Gür, kendisinin Müsiad İngiltere’nin ilk kuruluş dönemi ile ilgili bilgi verdi.



GÖREVİ DEVRETTİ

Önceki dönem Başkanı Mustafa Demir görevi devrederken katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Vatanımızı sadece sınırlarımızda değil yurtdışındada maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için Müsiad Birleşik Krallık olarak sürekli çalışıyoruz, çalışmaya devem edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır, ve büyüklerimizin söylediği gibi Müsiad’ın emeklisi olmaz, rahmetlisi olur. Bu minvalde baki aleme göçmüş olan bütün Müsiad ailesinin fertlerini rahmetle anıyorum” dedi.

Genel kurulda söz alan Müsiad Genel Başkanı Mahmut Asmalı, yurt içinde 84, yurt dışında ise 81 nokta ile toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD ailesinin, yurt dışında emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini ifade etti.

İNGİLTERE 2. SIRADA

İngiltere’nin, Almanya’dan sonra Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ülke konumunda. 69 milyona yakın nüfusa sahip olan Birleşik Krallık’ın yaklaşık yüzde 10’unun Müslüman olduğu dikkat çeken Asmalı özetle şunları söyledi:

“İngiltere’nin 63 ülke ile imzaladığı anlaşmalar arasında beşinci en büyük anlaşma  olarak dikkat çeken Türkiye ile olan Serbest Ticaret Anlaşması, ikili ticaretin gümrük vergilerine takılmadan sorunsuz ve etkin yapılmasına hizmet etmektedir. İki ülke arasındaki mevcut Serbest Ticaret Anlaşması’nın yakın gelecekte savunma teknolojisi ve nükleer enerjide iş birliğini artırmak için heyecan verici yeni fırsatları da beraberinde getireceği öngörülmektedir.”

TEŞEKKÜR ETTİ

Müsiad (UK) İngiltre’nin yeni dönem başkanlığına getirilen Murat Bingöl yaptığı teşekkür konuşmasında, “MÜSİAD Yurtdışı vizyonunu, ‘Doğduğu ve doyduğu topraklar için değer üreten, eğitimi önceleyen, bölgesel ekonomiye yön verebilen, çevik ve benzersiz bir cazibe merkezi’ cümlesiyle ifade ediyoruz.

Bu vizyon, sadece üyelerimize yeni ufuklar açacak çalışmalarla sınırlı kalmıyor, bölgenin ekonomisine yön vererek on yıllarını da etkileyecek projelere öncülük ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hackney Belediye Sözcüsü Humaira Garasia da  konuklara hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Seçimler ardından 100 kişilik konuk Doğu Londra’nın Canary Wharf bölgesinde nehir kenarındaki Türk restonarı Hazev’de gala yemeğine katıldı.

YENİ YÖNETİM ŞÖYLE:

Murat Bingöl (Başkan)

Av. Turan Akbaş (Başkan Vekili)

Ali Demirci (Genel Sekreter)

Hülya Okur Yılmaz (Sekreterya)

BAŞKAN YARDIMCILARI

Av. Sajid Miah Kamaly (Ticari Diplomasi)

Murat Çakır (Lojistik)

Ayhan Kalkan

Halil Erdoğan

Mustafa Ersoy

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Neslihan Gündeş

Emrah Coşkun

Furkan Özger

Atilla Üstün

Ali Aybakar

Belma Uysal

Nural Ezel

Ozkan Güven (Mali İşler)

Güven Ergen

Şahin Gülmen