Netflix'in ilk canlı yayın şovunun tarihi belli oldu. Dijital yayın platformunun YouTube hesabından paylaşılan videoda Chris Rock, etkinliğin 5 Mart'ta izleyicilerle buluşacağını duyurdu.

Platform, ünlü komedyenin ilk canlı küresel yayın etkinliğinin baş performansçısı olacağını 10 Kasım'da duyurmuştu.

Netflix'in stand-up ve komedi formatlarından sorumlu başkan yardımcısı Robbie Praw yaptığı açıklamada, "Chris Rock bizim neslimizin en ikonik ve önemli komedi sanatçılarından biri" demişti:

Tüm dünyanın canlı bir Chris Rock komedi etkinliğini deneyimleyebilecek ve Netflix tarihinin bir parçası haline gelebilecek olmasından dolayı heyecanlıyız. Bu unutulmaz bir an olacak ve meşaleyi taşıyanın Chris olmasından büyük onur duyuyoruz.

Canlı gösteri, Rock'ın ilk kez Şubat 2018'de yayımlanan Chris Rock: Tamborine şovundan sonra ikinci Netflix özel stand-up gösterisi olacak.

Rock, 2022 Oscar Ödül Töreni'nde saçkıran hastalığı sebebiyle saçlarını kazıtan Jada Pinett Smith'e G.I. Jane benzetmesi yapmıştı. Will Smith sahneye çıkıp "Karımın adını ağzına alma" diyerek Rock'a tokat atmıştı.

57 yaşındaki komedyen, 24 Temmuz'daki gösterisinde olaya aşırı duyarlı yaklaşanları ve kendisini mağdur olarak görenleri hedef alarak şunları söylemişti:

Mağdur değilim oğlum. Evet o b*k gerçekten acıttı ama kendimi silkeledim ve sonraki gün işe gittim. Kağıt kesiği için hastaneye gidecek değilim. (INDEPENDENT TÜRKÇE)