İngiltere Türk Aile Birliği, eğitimci-öğretmen Nuriye Mertcan’ı “Yılın Öğretmeni” seçti. Birlik Başkanı Sevtap Kemal bunu, düzenledikleri 24 Kasım Öğretmenler Günü yemeğinde duyurdu.

İngiltere Türk Aile Birliği şemsiyesi altında faaliyet gösteren Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun geleneksel “Öğretmenler Günü” yemeği Cumartesi akşamı Londra’nın Edmonton bölgesindeki Kervan Sofrası Restaurant’ta gerçekleşti.

“Öğretmenler Günü” yemeğine, Türkiye’nin Londra Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Nuriye Mertcan, okul yönetim kurulu, öğretmenler ile eğitim gönüllüleri katıldı.

Türk Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, öğretmenlliğin ve öğretmenlerin toplum hayatının en önemli yapı taşlarından olduğunu hatırlatarak, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Yapılan yemek ve içecek ikramlarının ardından hazırlanmış olan ve üzerinde “Öğretmenler Günü Kutlu Olsun”  yazılı pastayı Sevtap Kemal, Metin Harper ve Mevlüt Ceylan birlikte kesti. Davetlilere pasta ikramı yapılırken, öğretmenlere de günün anısına üzerinde okulun amblemi bulunan bardak hediye edildi.

NURİYE MERTCAN ‘YILIN ÖĞRETNEMİ’

Türk Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, Türkçe eğitime ve çocukların eğitim hayatına katkılarından dolayı Nuriye Mertcan’ın ‘Yılın Öğretmeni’ seçildiğini açıkladı. Kemal, Mertcan’a cam vazoda bir de çiçek takdim ederek kutladı.

Yılın Öğretmeni seçilmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Nuriye Mertcan, “öğrencisi olduğum okulun beni yılın öğretmeni seçmesi beni çok duygulandırdı” dedi.

KENDİ İFADESİ İLE NURİYE MERTCAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

1979 Londra doğumluyum. Daha iki haftalıkken Kıbrıs’a dönüp, 9 yaşıma kadar Kıbrıs’ta büyüdüm. İlk okul 3. Sınıfa kadar eğitimimi Necati Taşkın İlkokulunda tamamlandım. 1988 yılında ailece İngiltere’ye taşındık. Tek bir kelime İngilizce bilmeden, Risley Avenue Primary School’a başladım. Sınıf öğretmenimin bana gösterdiği ilgi eğitimimden kopmamamı sağladı. Okulda İngilizce öğrenirken, annemin ısrarlarından dolayı evde hep Türkçe konuştuk. 12-18 yaşı arası eğitimimi Hornsey School For Girls de tamamladım. 17 yaşıma 2 hafta kala, babamı kaybettim. Orta eğitimim sırasında, uzun saatler çalışmasına rağmen annem beni ve kızkardeşlerimi Türk okullarına yazdırdı. Çoğu zaman, gece çalıştığı işinden sonra bizi Türk okuluna götürdü. Değişik yıllarda Türk Aile Birliği, Hornsey Atatürk Okulu ve Ali Rıza Değirmencioğlu okullarının öğrencisi olarak GCSE ve A Level Türkçe sınavlarımı tamamladım.

King’s College London’dan Anatomy and Human Biology BSc Hons ile mezun oldum.

2001 yılında eşim Erol Mertcan’la evlendim ve aynı yıl Institute of Education’dan PGCE aldım.

2002 yılında fen öğretmeni olarak işe başladım. Şu anda Duke’s Aldridge Academy’de Vice Principal olarak çalışmaktayım.

2018’den beri Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumunun başkanlığını yapmaktayım. Yönetim kurulumla birçok başarıya imza attık. Bunların arasında Pandemi sürecinde çocuklarımızın Türk okullarından kopmamaları için başlattığımız çevrim içi eğitim ve sınav merkezimizin kurulması yer almaktadır.

Gençlerimizin asimile olmadan yaşadığımız ülkeye integral olmaları ve İngiliz eğitim sisteminde başarılı olmaları için topluca çalışmaktayız. Kendilerini okullarımıza adayan, benim eğitim gönülleri diye hitap ettiğim okul yöneticilerine destek olup, okullarımızı hayatta tutmak ortak amacımızdır.

Evli ve iki çocuk annesiyim. Eşimle çocuklarımızı Türkçe bilen  ve kültürlerini yaşayan bireyler olarak yetiştirebildiğimizden dolayı çok memnunuz. (EUROVİZYON)