Prens Harry, tamamı İngiltere'de ITV televizyonunda 8 Ocak akşamı yayımlanacak mülakatında "Hiçbir uzlaşma isteği göstermediler" dedi ancak bu ifadeleri ile kimleri kastettiği tam olarak anlaşılamadı.

ITV televizyonu, mülakatın Prens Harry'nin kişisel ilişkileriyle ilgili olduğunu ve annesi Galler Prensesi Diana'nın ölümüyle ilgili "daha önce hiç duyulmamış' detaylar içerdiğini açıkladı.

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın yaşadıkları California'da yapılan mülakatta Harry, "bazı haberlerin sızdırılmasından veya özel olarak sipariş edilmesinden" söz ediyor ve "Ben bir kurum değil, bir aile istiyorum" diyor.

Kanalın yayımladığı fragmanlarda Harry "Bizi 'kötüler' olarak göstermenin işlerine yarayacağını düşünüyorlar" diye de ekliyor.

Prens Harry'nin Amerikan CBS televizyonuna verdiği mülakat da yine 8 Ocak'ta yayımlanacak.

CBS televizyonundan Anderson Cooper'ın sorularını yanıtlayan Prens Harry, henüz İngiltere Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini sürdürürken ihanete uğradığını söyledi.

Prens Harry, "Altı yıl boyunca 'Sizi korumak için açıklama yapamayız' deniyor, ama ailenin başka üyeleri için yapıyorsunuz? Öyle bir yer geliyor ki sessiz kalınması ihanet oluyor" dedi. (BBC TÜRKÇE)