Prens Harry, 17 yaşındayken kokain kullandığını itiraf etti. Sussex Dükü, yeni otobiyografisi Spare'de (Yedek) yasadışı uyuşturucuyu "farklı hissetmek için" aldığını açıkladı.

Sky News, sızdırılan kitaptan alıntılar paylaştı: "Tabii ki o sırada kokain kullanıyordum."

Birinin evinde, ava çıktığımız bir hafta sonunda, bana bir çizgi teklif edildi ve o zamandan beri biraz daha tükettim. 

Çok eğlenceli değildi ve başkalarına olduğu gibi beni özellikle mutlu hissettirmiyordu ama kendimi farklı hissetmemi sağlıyordu ve benim asıl amacım da buydu. Hissetmek. Farklı olmak.

Önceden kurulmuş düzeni değiştirecek neredeyse her şeyi denemeye istekli 17 yaşında bir gençtim.

Bu, gelecek hafta yayımlanacak kitapta yer alan bir dizi çarpıcı ifşaatın sonuncusu.

Dük, bomba etkisi yaratan kitapta Galler Prensi'ni "baş düşmanı" diye niteleyerek, eşi Meghan'la ilgili öfkeli bir yüzleşme sırasında William tarafından fiziksel saldırıya uğradığını ve yere serildiğini iddia etti.

Harry ayrıca, 2005'te bir kıyafet balosunda Nazi üniforması giymesi için kendisini William ve Galler Prensesi'nin teşvik ettiğini, kıyafeti üzerinde gördüklerinde kahkahalarla "bağırdıklarını" iddia ediyor.

Sussex Dükü, otobiyografisi Spare'de William'ı hem "baş düşmanı" hem de "sevgili kardeşi" olarak adlandırıyor ve varis/yedek rollerinde aralarında her zaman rekabet olduğunu kabul ediyor.

Kensington Sarayı ve Buckingham Sarayı, Harry'nin kitabından sızan ve bomba etkisi yaratan anı kitabının yayımlanmasından 5 gün önce ortaya çıkan iddialar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Bildirilen diğer ifşaatlar arasında kardeşlerin birbirlerine nasıl "Willy" ve "Harold" dedikleri ve Charles'ın Edinburgh Dükü'nün cenazesinden sonra gergin bir toplantı sırasında oğullarına, "Lütfen çocuklar. Son yıllarımı ıstıraba çevirmeyin" diye yalvardığı yer alıyor.

Kitap, Harry ve Meghan'ın bomba etkisi yaratan Netflix belgeselinden yalnızca birkaç hafta sonra geldi. Belgeselde Harry, 2020'de Sandringham'daki gergin bir zirvede William ona bağırıp çağırdığında dehşete düştüğünü söylemişti. (INDEPENDENT TÜRKÇE)