Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşçı, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Halk TV’ye TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın deprem bölgesinden katıldığı yayın nedeniyle yüzde 5 para cezası ve 5 kere de program durdurma cezası verdi.

Merdan Yanardağ ve Emre Kongar’ın Tele 1’deki 18 Dakika adlı programda söyledikleri nedeniyle bu kanala da aynı ceza verildi.

Bu iki cezanın yanı sıra Fox’ta Orta Sayfa ile Halk TV’de Halk Meydanı programına özgürce kanaat oluşumunu engellemekten yüzde 3’er para cezası verildi.

İlhan Taşçı, cezaları duyurduğu Twitter paylaşımında “Tüm bu cezalar deprem sonrası yorum ve haberlere dayandırıldı. Haber yapmanın suç ama halka alenen küfretmenin ‘özgürlük’ sayıldığı bir dönemi yaşıyoruz” dedi ve ekledi: Gerçeği aktarmamak, binlerce yurttaşımızın feryadını duyurmamak hem ayıptır, hem suçtur, hem de gazetecilik mesleğine ihanettir. Hele de devletin valisi bile “gerçeği”kabul etmişken! Tüm telaş seçimlerde iktidarı kaybetmemek için. Battıkça çırpınıyorlar, çırpındıkça batıyorlar!

RTÜK veya başkanı Ebubekir Şahin, cezalar hakkında resmi bir açıklama yapmadı. (BBC TÜRKÇE)