Rusya'dan kaynaklanan tehditler, zorlu bir NATO üyeliği süreci ve yaklaşan genel seçimlere rağmen Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen İskandinav ülkeleri arasında uzun ebeveyn izninden faydalanan ilk erkek bakan olacak.

Euronews'in sorularını cevaplandıran 48 yaşındaki siyasetçi "Savunma Bakanlığı önemli bir görev. Özellikle bu sene çok uzun seyahatlere çıkmak ve evden uzak kalmak zorunda kaldım," ifadelerini kullandı.

Bazen ailenize öncelik vermek gerektiğini vurgulayan Kaikkonen "2 yaşında ve altı aylık iki çocuğum var. Bu zamanların hatırasını biriktirmek istiyorum ve sadece fotoğraflarda olmasını istemiyorum," ifadelerini kullandı.

Finlandiya'da ebeveynler annelik iznine ilave olarak 158 iş günü izin kullanabiliyor. Bu izinler anne ya da babadan tarafından alınabiliyor. Babalar ayrıca 54 iş gününe kadar babalık izninden faydalanabiliyor.

İşinin doğası gereği ebeveyn izni için doğru zaman diye bir kavram olmadığını belirten Kaikkonen "Yine de kimsenin, bir bakanın bile, yeri doldurulamaz değildir. Ama çocuklarımız için ebveynlerinin yeri doldurulamaz," ifadelerini kullandı.

Finlandiya'da halihazırdaki hükümette şu ana kadar en az 4 bakan ebeveyn izni kullanmıştı fakat bunların tamamı kadın bakanlardı. Kaikkonen bu izinden faydalanan ilk erkek bakan oldu. (EURONEWS TÜRKÇE)