Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Türkiye, Galler’e 2-0 yenilerek gruptan çıkma şansını zora soktu. Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonrası yaptığı açıklamada “Baya olumsuz bir duruma düştük. Burada kazansak ya da berabere kalsak iyi olurdu. Galler’i yenebileceğimizi düşünüyorduk. Olumsuz bir durum var. Diğer maçlara bakmak gerek ama zor bir durumda görüyoruz kendimizi” dedi.

Oyunu da değerlendiren Şenol Güneş, şunları söyledi:

“İki maçta sıfır puanla çıkıyoruz. Bu bizim için hiç iyi değil. Büyük hayallerle geldik. Hem oyun hem de sonuç olarak farklı şeyle bekliyoruz. Kötü başladık. Sonra toparlanıp oyuna ortak olduk. Pozisyonlar bulmaya başladık. Ancak beklemediğimiz bir anda golü yedik. Bu biraz oyunumuzu etkiledi. İkinci yarıda da oyuna ortak olarak başladık. Top kayıplarımız fazla oldu.

Alanı büyütünce rakibe de oynama şansı verdik. Oyun olarak beklediğimizin altında oynadık ama daha iyi neticeyle ayrılabilirdik buradan. Üzgünüz.”

“TAKIMIN ÜSTÜNDE BİR AĞIRLIK VAR”

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında “Takımın üstünde bir ağırlık var” diyen Şenol Güneş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tecrübe eksikliğine katılıyorum ama bunu iyi oyunla gidermek gerekiyordu. Rakibimiz iyi bir avantaj yakaladı, avantajı bizim yakalamamız gerekiyordu. Bugün yenseydik ya da en kötü ihtimalle berabere kalsaydık şansımızı daha da arttırabilirdik. Olmadı. Bu turnuva için hayaller kurduk. İyi oyunla, iyi sonuçla buradan çıkacağımızı düşünüyorduk. İtalya maçıyla beraber bu maçın ilk 20-25 dakikası olumsuzdu. Daha sonra oyuna ortak olduk fakat defans arkasına atılan topla yediğimiz gol sonrasında rakibin direnci arttı. İkinci yarı buna rağmen oyun kontrolünü ele geçirdik, pozisyon bulduk. Rakibin çıkmalarında sıkıntımız vardı. Rakip daha soğukkanlı oynayarak 2-0’ı yakaladı. Bizim takım için iki maçta çok fazla pas hatası vardı. Maalesef üzgünüz. Bu turnuva önemliydi. Daha iyi bir oyun ve sonuçla çıkmamız gerekiyordu. Rakibimiz büyük bir avantaj yakaladı. Biz kazanmayı düşünürken berabere bile kalamadık. Diğer takımlara bakarsak averaja göre de son maçlar öncesi şansımız zor görünüyor. Rakibi tebrik ediyorum”

KADRO TERCİHİ

Kadro tercihi ile ilgili yöneltilen soruya ise Şenol Güneş, şu cevabı verdi:

“Oyuncuları sorumlu olarak görmek doğru değil, sorumlu benim. Merih de Kaan da Çağlar da bizim için önemli oyuncu… Ozan Kabak ve Merih ile ilgili şunu söyleyebilirim; Merih daha iyi aşama kaydetti ama sakatlıktan çıkıp buraya geldi ve iyi görünüyordu. Ozan Kabak ise aynı şekilde sakatlıktan çıktığı için antrenmanda oyuncuların performansına bakıp kararlar veriyoruz. Maç kötü bittiği zaman her şeyi değiştirebilirsiniz. Ben takımı olabilecek en iyi şekilde çıkardım. Okay ve Ozan Tufan’dan bugün daha iyi bir oyun bekliyordum. Olmayınca onları değiştirdim. Bu sefer daha yaratıcı oyuncuları öne koyarak arkasında bir kesici oynattık”

“RAMSEY’İN 15 METRE KOŞUSUNU GÖRDÜM”

Galler’in attığı ilk golde savunma olarak hata yaptıklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, “Ben Ramsey’in 15 metre koşusunu gördüm, savunmamız devreye giremedi. Bu bir hata… Bunları bizim takım yapmadığı için biz başarılı oluyorduk. Bunları yaptığınızda başarısız olursunuz. Bunların çalışması da yapılıyor. Eylemde sıkıntı olduğunda bu tip şeyleri yaşıyorsunuz. O tip topları biz de atmaya çalıştık ama yeteri kadar başarılı olamadık. 2’ye 1 çok denedik, istedik ama hep toplar 2. ya da 3. pastan sonra kesildi. Onları geçirebilseydik daha etkili olurduk. Çıkışta kaptırdığımız toplar oyunun dengesini tamamen rakibe çevirdi.”