Kozmetik markası Fenjal’ın yaptığı ankete göre, Kraliçe II. Elizabeth, son 60 yılın en ikonik kadını seçildi.

Geçtiğimiz ayın başında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, iki binden fazla İngiliz’in katıldığı ankette birinci (yüzde 27) oldu. Listede Prenses Diana, Rahibe Teresa ve Oprah Winfrey gibi isimler de yer aldı.

Prenses Diana…

Katılımcılardan “en iyi kadın rol modelleri” için oy vermeleri istenirken Kraliçe’nin gelini Galler Prensesi Diana ikinci sırada, Katolik rahibe Rahibe Teresa da üçüncü sırada yer aldı.

Oprah Winfrey…

Spice Girls, Michelle Obama ve Beyonce gibi isimleri geride bırakarak listeye sürpriz bir toplu giriş yaptı ve ilk 10’a girdi.

Rahibe Teresa…

Listede ayrıca, 19 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, tenis yıldızı Emma Raducanu ve Nobel Barış Ödülü sahibi 25 yaşındaki Malala Yousafzai’nin de bazı genç rol modelleri olarak yer aldı.

Anketi yürüten Fenjal’ın sözcüsü Joanne Ward, “Kraliçe II. Elizabeth 70 yıl boyunca ulusun kalbinde yer aldı. İngiltere’nin onu ‘en ikonik kadın’ seçmesi çok uygun ve dokunaklı bir övgü gibi görünüyor” dedi.

Spice Girls…

İKONİK ANLARI DA OYLADILAR

Ankette ayrıca katılımcılara son 60 yılın en ikonik anları da soruldu. Katılımcılardan yüzde 42 gibi şaşırtıcı bir çoğunluk, 1969 tarihinde Ay’a gidilip ayak basılmasına oy verdi.

Martin Luther King’in “Bir Rüyam Var” konuşması ikinci sırada (yüzde 28) yer alırken Barack Obama’nın ilk siyah ABD Başkanı olarak göreve başlaması da üçüncü sırada (yüzde 27) listede yer buldu.

Genç katılımcılar ise dünyanın ilk tüp bebeği Louise Brown’ın dünyaya gelişini, bir numaralı tarihi an olarak seçti (yüzde 44). (SÖZCÜ)